Comerç
Economia Comerç 24/11/2022

Bon Preu invertirà 204 milions en el nou centre logístic de Montblanc i generarà més de 900 llocs de treball

El grup confia obrir aquest espai el 2025

2 min
Imatge virtual del futur centre logístic de Bon Preu a Montblanc

MontblancBon Preu manté la seva aposta per Montblanc i ja mira el calendari. "La part més imprevisible és la dels permisos. Esperem tenir-los tots el 2023 i, quan els tinguem, amb tota seguretat tindrem l'edifici aixecat en dos anys", ha explicat el president i director general del grup, Joan Font, que ha visitat la capital de la Conca de Barberà per explicar el nou projecte. Es tracta d'un nou centre logístic de 103.000 metres quadrats, entre un edifici de frescos i un de secs, que permetrà abastir millor els supermercats que ja hi ha en aquesta part del país i continuar creixent.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La Conca està situada en un emplaçament òptim per a nosaltres. És un lloc privilegiat", ha explicat Font. L'objectiu principal és abastir els supermercats del Camp de Tarragona, Lleida i les Terres de l'Ebre, però també una nova porta cap al Penedès. "Aquest és un emplaçament doblement estratègic", ha dit. Font ha destacat que alguns dels supermercats del grup que funcionen millor "estan per aquestes terres" i ha recordat que n'estan obrint de nous a Lleida, a Tremp o a les Borges Blanques. El que encara se'ls resisteix és, precisament, el de Montblanc. "Tindrem un equipament com déu mana perquè la gent de la Conca no s'hagi de desplaçar a Valls o Reus, però ho volem fer en condicions", ha detallat. I, de broma, li ha dit a l'alcalde de Montblanc: "Aquí no ens hi volen".

El president de Bon Preu, Joan Font, amb l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu Domingo

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu Domingo, ha somrigut i ha explicat que ja hi ha uns terrenys pensats, però que tenen diferents propietaris i s'està negociant. Domingo, molt satisfet per la gran inversió de 204 milions d'euros que farà Bon Preu i pels llocs de treball que generarà (uns 900), ha detallat que el gran repte és ara "crear un nou barri d'habitatges", per augmentar la població de Montblanc. Domingo ha pronosticat que tots els permisos per poder començar les obres del nou centre logístic podrien estar a l'abril.

El nou centre logístic donarà oxigen a la planta que el grup té actualment als Hostalets de Balenyà (Osona) i que, tenint en compte el creixement del grup, podria arribar al seu límit. En l'actualitat, el centre logístic dels Hostalets abasteix 200 punts de venda, entre supermercats i minimercats. En una primera fase, el nou centre logístic de Montblanc distribuirà un 25% del total de l'empresa, però, més endavant, assumirà el 50%.

Font ha assegurat que Bon Preu està "molt interessat a crear sinergies al territori", tant pel que fa al sector de la construcció (ja que caldran molts operaris per aixecar els dos edificis) com al dels productors de vi, cava o productes de proximitat.

De fet, abans de la presentació davant dels periodistes, Font i l'alcalde han explicat el projecte als empresaris de la zona.

stats