Colonial invertirà 400 milions en la compra d'actius a Barcelona i Madrid
Ampliarà capital en 265 milions i donarà entrada al Grupo Finaccess i al Grup Reig
BarcelonaLa immobiliària cotitzada catalana Colonial ha anunciat aquest dimecres que té tancades o a punt de tancar operacions de compra d'actius a Barcelona i a Madrid, per un valor total d'uns 400 milions d'euros.
Per fer aquestes operacions Colonial pagarà en efectiu uns 163 milions d'euros, i la resta es farà amb una ampliació de capital de 265 milions, gràcies a la qual entraran en l'accionariat el Grupo Finaccess, d'origen mexicà, i el Grup Reig, d'origen andorrà.
Colonial adquirirà Finaccess, que té dos edificis a Madrid, mitjançant una operació en la qual el grup mexicà obtindrà 288,6 milions d'accions noves de Colonial procedents de l'ampliació de capital. L'operació està valorada en 202 milions d'euros.
Amb l'adquisició de Finaccess, Colonial tindrà dos edificis a Madrid, un situat als números 26 i 28 del carrer Santa Hortensia, de 47.000 metres quadrats i que és un dels set edificis d'oficines més grans de Madrid. Aquest edifici és actualment la seu de la companyia d'ordinadors IBM.
L'altre edifici que aportarà Finaccess a Colonial és al número 73 del carrer Serrano i te una superfície de 4.200 metres quadrats i està ocupat per BNP Paribas. Aquesta operació de Finaccess està pendent que la junta d'accionistes de Colonial que se celebrarà a finals del mes de juny aprovi l'ampliació de capital.
Els altres actius que ha adquirit Colonial són un edifici a Madrid, al carrer José Abascal, número 45, que té una superfície superior als 5.300 metres quadrats, i que suposarà el pagament de 35 milions d'euros.
A Barcelona, Colonial ha comprat el projecte de Benson Elliot al 22@ per 77 milions d'euros. L'adquisició suposa quedar-se amb el solar, el projecte i els permisos per desenvolupar un edifici d'oficines de 17 plantes al carrer Ciutat de Granada, que tindrà una superfície de 24.000 metres quadrats.
Entrada de Reig i sense negociació amb Qatar
D'altra banda, Colonial ha tancat un acord amb el grup andorrà Reig, que actualment té un 4,4% de SFL, la filial francesa de Colonial. La immobiliària catalana adquirirà aquest 4,4% de SFL pagant la meitat en efectiu, que puja a 51 milions d'euros.
L'altra meitat la pagarà donant a Reig 90,8 milions de noves accions de Colonial, procedents de l'ampliació de capital. L'operació farà que Reig tingui el 2,5% de Colonial, i per la seva banda la immobiliària catalana augmentarà la seva participació a SFL fins al 57,5%.
Respecte al fet que un altre accionista de SFL, els fons d'inversió de Qatar, fes una operació semblant convertint la seva participació a la francesa en accions de Colonial, el conseller delegat de la companyia, Pere Viñolas, ha reconegut que hi va haver converses, però actualment estan "suspeses".
La possibilitat que Qatar convertís la seva participació a SFL en accions de Colonial i els fons de l'estat del Pròxim Orient fossin el principal accionista de la catalana, però, si es fes ara, posaria en dificultats els avantatges fiscals que SFL té a França, perquè Colonial superaria la barrera del 60% de participació en la francesa.
Viñolas ha destacat la importància d'aquestes operacions, que permetran augmentar el 20% el patrimoni de Colonial a Espanya, amb una aportació de 80.000 metres quadrats nous, i, a més, les rendes que rep la companyia per lloguers augmentaran també en un 20%.
Les operacions anunciades aquest dimecres no requeriran de línies noves de finançament, sinó que es faran amb recursos de caixa i línies de finançament disponibles, si bé suposaran un increment del deute consolidat de Colonial d'uns 111 milions d'euros i quedarà en un total de 3.000 milions.
Un cop finalitzada l'ampliació de capital, si l'aprova la junta, el Grup Villar-Mir continuarà com a primer accionista, amb el 13%, seguit de Qatar Investment Authority amb un 11,7%, Aquila LTD amb un 6,1%, Amura Capital amb un 6,3% i Reig amb un 2,5%, mentre que el 52,3% serà 'free float' a la borsa.