Economia28/06/2016

Colonial estudia ampliar les seves operacions a tota l'eurozona

La junta aprova l'ampliació de capital i repartir dividends per primer cop des del 2006

Xavier Grau
i Xavier Grau

BarcelonaLa immobiliària Colonial estudia fer operacions fora dels seus mercats tradicionals, que han estat Barcelona, Madrid i París, segon ha reconegut aquest dimarts el president de la companyia, Juan José Brugera, després de la junta d'accionistes celebrada a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els llocs on podria entrar la immobiliària serien ciutats importants de la zona euro. Al marge de les tres ciutats on té presència actualment la companyia, les operacions futures podrien ampliar-se a Brussel·les, Milà, i als principals mercats alemanys, com podrien ser Berlín, Frankfurt o Munic.

Cargando
No hay anuncios

"On veiem oportunitats haurem d'estar-hi" ha dit Brugera, que ha reconegut que dins l'eurozona s'estan "estudiant diverses coses". No obstant, ha matisat que la immobiliària, més que buscar una expansió geogràfica, el que cerca són oportunitats per fer el seu negoci, que és trobar edificis d'oficines en zones cèntriques i posar-los en valor, normalment amb una rehabilitació, per obtenir uns bons lloguers.

La junta d'accionistes ha aprovat una ampliació de capital de 265 milions d'euros, que permetrà l'entrada com a nous accionistes del grup mexicà Finacces i el grup andorrà Reig, a més de fer inversions per adquirir edificis per valor de 420 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

La junta també ha aprovat un 'contra-split' per augmentar el valor de l'acció, amb l'intercanvi d'una acció nova per cada 10 antigues. Així, les noves accions tindran un valor nominal de 2,25 euros en lloc de les actuals, que tenen un valor nominal de 0,25 euros.

També s'ha aprovat repartir 47,8 milions d'euros en dividends. És el primer cop que la companyia, que va travessar una forta crisi d'endeutament per l'esclat de la bombolla immobiliària, retribueix a l'accionista des de l'any 2006. La'nay 2015 Colonial va aconseguir un benefici de 415 milions d'euros, després d'elevar els ingressos més del 9%, fins els 231 milions.

Cargando
No hay anuncios

Qatar i els accionistes

La junta ha ratificat com a conseller de la companyia el xeic Ali Jassim M. J, Al-Thani, en representació del fons sobirà de Qatar, que s'ha convertit en el primer accionista, rellevant al grup Villar Mir, que ha quedat relegat al segon lloc. Juan Miguel Villar Mir, malgrat dimitir com a president d'OHL, continua com a conseller de Colonial, ja que ho és en funció del seu càrrec com a president del Grup Villar Mir.

Cargando
No hay anuncios

Brugera ha tret importància a aquests canvis d'ordre en el pes dels accionistes, assegurant que no afecten a l'estratègia de la companyia. "El pes del 'free-float' de més del 60% és tan important que si un accionista puja la seva participació o un altre la rebaixa no afecta a l'estratègia", ha dit el president.

També s'ha aprovat el nomenament com a conseller de Carlos Fernández González, com a representant del grup Finacces.

Cargando
No hay anuncios

Respecte a la possibilitat de que els fons qatarians reforcin la seva posició a Colonial a canvi de les accions en la filial francesa SFL, el conseller delegat, Pere Viñolas, ha indicat que no hi ha cap negociació en curs.