Codorníu nega la seva vinculació amb Unipost i qualsevol participació en l'1-O
En un comunicat, el productor de cava insisteix que "no fa política"
BarcelonaEl grup productor de cava Codorníu ha negat qualsevol tipus de vinculació amb l'empresa Unipost, propietat d'Antón Raventós, membre de la família Raventós, que gestiona el Grup Codorníu. Unipost ha estat registrada aquest dimarts per la Guàrdia Civil per suposats enviaments relacionats amb l'1-O. La cavista també ha desmentit qualsevol altra participació amb el procés sobiranista, segons ha informat en un comunicat.
La companyia assegura que cap de les empreses que formen el grup ha participat o participa actualment en la distribució de propaganda, notificacions per a les meses electorals i, en general, en qualsevol acció relacionada amb el Procés.
Codorníu matisa que Antón Raventós és president d'Unipost i membre de la família propietària de Codorníu, però, a títol personal, posseeix menys d'un 1% de les accions de la cavista, una xifra que qualifiquen de "molt baixa", tal com han explicat fonts de l'empresa a l'ARA.
Codorníu també ha volgut destacar que l'empresa productora de cava "no fa política" i que els propietaris d'Unipost no es troben dins de cap consell ni òrgan directiu de Codorníu.
A més, la companyia puntualitza que el fet que alguns accionistes minoritaris d'aquest grup que no treballen a l'empresa tinguin accions d'Unipost a títol individual, "no suposa que el Grup Codorníu participi directament o indirectament a la presa de decisions d'Unipost".
Finalment, també expliquen que la setmana passada van interposar una denúncia per un delicte de calúmnies davant la unitat central de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) de la Policia Nacional perquè es van difondre a través de la xarxa diverses notícies falses que vinculaven a Codorníu amb el procés sobiranista.
Unipost, una empresa en concurs de creditors
Unipost, el principal competidor de Correus a Espanya, va presentar concurs de creditors al mes de juliol. L'operador postal, fundat l'any 2001, va entrar en pèrdues el 2011, una tendència que s'ha mantingut fins al 2015. L'empresa va presentar davant els jutjats de Barcelona un deute de 50 milions d'euros, sis dels quals són amb els seus treballadors. D'altra banda, Unipost també va fer dos expedients de regulació d'ocupació els anys 2009 i 2013.