El Cercle d'Economia critica la "falta d'autoritat" davant els aldarulls: "Què més ha de passar?"
L'organització empresarial critica els partits polítics que han "legitimat el vandalisme" de les protestes
BarcelonaLa plana major de l'empresariat català ja va fer visible el seu rebuig total als aldarulls contra l'empresonament de Pablo Hásel en un acte unitari a Foment del Treball. Aquest cop és el Cercle d'Economia qui deixa clara en una nota d'opinió publicada aquest dilluns la seva condemna als "esclats de violència" de les protestes i als "partits polítics que, per acció o per omissió, han legitimat el vandalisme".
"Hem constatat amb estupefacció que responsables de primer nivell o alguns membres del govern de la Generalitat, sigui amb el silenci o en alguns casos fins i tot amb complicitat, no han anteposat com a principi fonamental mantenir l’ordre públic", ha criticat l'entitat empresarial.
El Cercle d'Economia ha lamentat la "falta d'autoritat" dels responsables polítics a l'hora d'afrontar les manifestacions de les últimes setmanes i s'ha mostrar alarmat per "l'immobilisme en què la política de Catalunya està atrapada". "Què més ha de passar, ens preguntem, perquè la urgència de reconstruir la nostra política l’assumeixin amb ambició i responsabilitat els principals dirigents del país?", planteja l'organització en el seu comunicat.
En aquest sentit, el Cercle considera que el cost d'aquesta inacció a mitjà termini és "normalitzar la desconfiança dels ciutadans, una dinàmica que provoca la retroalimentació dels extrems i la corrosió de la democràcia". A més, l'ens insisteix que la situació actual "afebleix la prosperitat del país, la creació de riquesa i la possibilitat de tenir més ocupació". Els empresaris del Cercle reclamen un clima de "més previsibilitat" i entenen que els resultats de les eleccions del 14-F suposen una oportunitat per "superar la política de blocs".
Recepta per a la formació de Govern
Pel que fa a la formació del nou Govern, el Cercle insisteix en "allunyar-se dels radicalismes, els d'esquerres i els de dretes" i "superar els vetos que només accentuen la divisió que ara hi ha la possibilitat de deixar enrere". "Cal un govern pragmàtic, professional i amb consellers de prestigi, institucions plenament operatives, deliberació parlamentària consensual i assumir un projecte de país ambiciós que sigui compartit", opina l'organització. De fet, considera que els resultats de les eleccions obren la porta a "establir ponts entre blocs" i impulsar la reconstrucció d'un "espai central".