Cellnex invertirà 4.000 milions per créixer a França, Itàlia i Suïssa

La companyia deixa enrere els números vermells però tanca el primer trimestre sense beneficis

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.
Ara
07/05/2019
2 min

BarcelonaL'operador de torres de telecomunicacions Cellnex invertirà un total de 4.050 milions d'euros en reforçar la seva presència a França, Itàlia i Suïssa, segons ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cellnex ha anunciat que ha arribat a un acord amb les companyies Iliad i Salt per adquirir 10.700 emplaçaments en aquests tres països, als quals destinarà 2.700 milions d'euros, i que invertirà 1.350 milions més en desplegar fins al 2027 4.000 nous emplaçaments també en aquests estats.

L'empresa que dirigeix Tobías Martínez pagarà 1.400 milions per assolir el 70% de la nova companyia, que gestionarà els 5.700 emplaçaments que actualment estan integrats a Free, l'operador francès de veu i dades, i Iliad gestionarà el 30% restant d'aquesta companyia.

Així mateix, Cellnex destinarà 600 milions a adquirir el 100% dels 2.200 emplaçaments que Iliad té a Itàlia, i en tercer lloc la companyia catalana ha pactat amb l'operador suís Salt controlar el 90% d'una nova companyia que gestionarà els 2.800 emplaçaments de telecomunicacions de Salt a Suïssa.

Amb aquesta operació, que es preveu tancar el segon semestre del 2019, la companyia fa un salt important i incrementarà en més d'un 50% -fins a un total de 45.000- la seva cartera total d'emplaçaments.

Per al conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, aquest acord amb Iliad i Salt "no només ens permetrà consolidar la nostra posició com a principal operador independent d'infraestructures a França, sinó que ens reforcem decisivament en un mercat estratègic com Itàlia i ens consolidem definitivament a Suïssa".

Amb l'operació Cellnex augmentarà les seves vendes contractades en 18.000 milions, fins a arribar als 36.000 milions. Segons càlculs de Cellnex, un cop completades les adquisicions i executats els nous emplaçaments, el benefici brut d'explotació (ebitda) addicional estimat arribarà als 510 milions d'euros.

Cellnex va tancar al març amb èxit una ampliació de capital per uns 1.200 milions d'euros per finançar la seva expansió. Després de l'opa d'Atlantia i ACS a Abertis, el primer accionista de Cellnex és, amb un 29,9%, la societat Connect, controlada per la família Benetton a través d'Edizione (60%) i pels fons sobirans d'Abu Dhabi (20%) i Singapur (20%).

Resultats

D'altra banda, la companyia ha presentat els resultats econòmics del primer trimestre del 2019, en el qual deixa enrere les pèrdues del 2018, exercici que va tancar amb un resultat negatiu de 15 milions.

El primer trimestre del 2019 l'empresa no ha guanyat ni ha perdut diners, i ha presentat un resultat zero, per diversos factors extraordinaris, però ha millorat els resultats del mateix període de l'any, quan va registrar unes pèrdues per valor de 37 milions d'euros.

En una comunicació a la CNMV, Cellnex ha precisat que el resultat d'explotació fins al març va ser positiu en 42 milions, però que es va veure afectat per efectes no recurrents, com la revaloració de l'opció de venda que Deutsche Telekom Capital Partners ostenta en relació amb la seva participació del 18% en Cellnex Switzerland, compensada en part per un impacte fiscal positiu.

Del gener al març, els ingressos de Cellnex van créixer un 11%, fins als 241 milions d'euros, i el resultat operatiu abans d'impostos i amortitzacions (ebitda) ajustat ho va fer també un 11%.

stats