Economia 02/01/2020

Cellnex desembarca a Portugal amb la compra d'Omtel per 800 M€

La companyia destinarà 140 milions més a desplegar torres de telecomunicacions

Xavier Grau
2 min
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.

BarcelonaLa companyia catalana d’infraestructures de telecomunicacions Cellnex ha anunciat un acord amb Altice Europe i Belmont Infra Holding per comprar el 100% de l’operadora portuguesa d’antenes de telefonia mòbil Omtel en una operació valorada en 800 milions d’euros, segons ha anunciat l'empresa que dirigeix Tobías Martínez.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta operació, Cellnex enceta el 2020 amb el peu a l’accelerador del creixement, seguint la seva forta expansió, que consolida la companyia com a primer operador independent d’infraestructures de telecomunicacions a Europa. Les previsions de l'empresa són arribar a les 58.000 torres de telecomunicacions el 2027 i consolidar la seva presència a Espanya, Itàlia, els Països Baixos, França, el Regne Unit, Irlanda i, ara també, a Portugal.

L’operació d’adquisició d’Omtel també preveu el desplegament de 400 nous emplaçaments els pròxims quatre anys, que requeriran una inversió addicional de 140 milions d’euros. Omtel té com a principal client Portugal Telecom i disposa de contractes amb els seus clients per als pròxims 20 anys, ampliables a cinc anys més. Actualment la companyia portuguesa disposa de 3.000 emplaçaments.

Segons els càlculs de Cellnex, la compra d’Omtel i el desplegament de les torres addicionals generarà un benefici brut operatiu (ebitda) de 90 milions d’euros més. Amb aquesta operació, doncs, Cellnex incrementarà en 2.500 milions d’euros, fins a arribar als 38.500 milions, les vendes futures que ja té contractades amb els seus clients. El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha destacat el desembarcament a Portugal com a una extensió “natural” de la seva presència territorial i ha destacat les “sinergies operatives” que es poden obtenir per la proximitat al mercat espanyol.

Cursa inversora

Cellnex, que actualment té com a primer accionista ConnecT, companyia controlada per la família Benetton, ha executat o compromès inversions per valor de 12.000 milions d’euros des de la seva sortida a borsa el 2015 fins al 2027. L’any passat la companyia va tancar compres de companyies i actius que li permetran ampliar en més de 28.000 la seva cartera d’antenes.

stats