Economia07/05/2015

Cellnex, la filial de telecomunicacions d'Abertis, s'estrena a borsa: "Esperem aviat formar part de l'Íbex-35"

La companyia ha debutat a les 11h a 14 euros l'acció, el màxim de la banda orientativa de preus. El grup La Caixa suma el 5% de les accions i Abertis és l'accionista de referència amb un 34%

Mariona Ferrer I Fornells
i Mariona Ferrer I Fornells

MadridDoble toc de campanya inèdit aquest dijous a la borsa de Madrid. Cellnex, la filial de telecomunicacions d'Abertis, s'ha estrenat a les 11 hores a 14 euros per acció, el màxim de la banda orientativa de preus de l'oferta pública de venda d'accions (OPV), amb la qual col·locarà el 60% del seu capital. I està previst que a les dues de la tarda ho faci Talgo.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els encarregats de tocar la campana a la borsa de Madrid han estat el president de la companyia i conseller delegat d'Abertis, Franciso Reyés, i el conseller delegat de la filial, Tobías Martínez. "Cellnex ho té tot per ser una gran companyia del parquet espanyol i aviat formar part del selectiu Íbex-35", ha pronosticat Reynés. Abertis es converteix així en l'accionista de referència amb un 34% de les accions, mentre que el grup La Caixa destaca amb un 5% de la companyia. "Grans inversors institucions apostes per la companyia", ha destacat Reynés després del toc de campanya. L'acció ha pujat immediatament de 14 a 15 euros.

Cargando
No hay anuncios

Cellnex Telecom obté així un valor de fins a 3.243 milions d'euros i Abertis ingressarà un total de 1.946 milions per l'OPV, complint amb un dels principals objectius del seu pla estratègic fins el 2017. La filial s'anomenava fins ara Abertis Telecom i compta amb una cartera total de 15.170 instal·lacions a tot l'Estat i Itàlia.

"El fons d'inversió més gran del món", Black Roch, s'ha quedat el 6,2% de la companyia, el 5% el grup La Caixa i la resta es distribueix en més de 300 fons d'inversió americans i espanyols. Dins d'aquests n'hi ha set que tenen més de l'1% de la companyia. El conseller delegat de borsa considera que, amb la sortida a borsa darrerament de diferents empreses espanyoles, "s'ha demostrat que Espanya és atractiva per als inversors estrangers". "Diria que el context macroeconòmic on surt Cellnex a borsa es distingeix clarament per una liquiditat degut a la baixada dels tipus d'interès i el retorn de la confiança en els negocis que tenen a veure amb el nostre país i les projeccions a l'estranger. I la història de Cellnex té a veure amb això", ha conclòs.