Empreses
Economia03/02/2021

Cellnex compra la francesa Hivory per 5.200 M€

La gestora de torres de telecomunicacions anuncia una ampliació de capital de 7.000 M€ per finançar l'operació

BarcelonaAmb prou feines han passat dues setmanes des que Cellnex va anunciar la seva última inversió i la gestora de torres de telecomunicacions ha arribat aquest dimecres a un nou acord per adquirir el 100% de la francesa Hivory. L'operació implicarà que el grup sumi a la seva xarxa 10.500 emplaçaments per donar servei principalment a l'operadora SFR. Aquest acord suposa una inversió de 5.200 milions d'euros, a la qual s'han d'afegir 900 milions més durant els pròxims vuit anys per desplegar 2.500 torres més.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ha celebrat la nova operació que –en paraules del seu conseller delegat, Tobías Martínez– "posa en valor el perquè del model de negoci dels operadors neutres i independents d'infraestructures de telecomunicacions". A l'espera que les autoritats de la competència donin llum verda a la compra d'Hivory, l'adquisició significa que Cellnex ja tindrà com a clients les tres principals operadores franceses.

Cargando
No hay anuncios

Per finançar aquesta operació i d'altres com la compra de 3.150 torres als Països Baixos a finals de gener, la multinacional compta amb tirar endavant una nova ampliació de capital de 7.000 milions d'euros. L'agost del 2020 Cellnex va tancar l'ampliació de capital més gran que havia fet fins avui, de 4.000 milions d'euros, amb una demanda rècord que va multiplicar 46 vegades l'oferta. De fet, aquests recursos van servir per cobrir adquisicions com la de les antenes europees de Hutchison per 10.000 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

Amb la nova ampliació de capital, Cellnex vol finançar una cartera de projectes que, assegura, podria arribar als 18.000 milions d'euros en els18 mesos posteriors a tancar l'operació. Durant el 2020, malgrat els estralls de la pandèmia en molts sectors econòmics, la companyia no ha aturat el ritme de les inversions per consolidar el seu lideratge a Europa. De fet, va tancar l'exercici com l'excepció entre les cotitzades catalanes, ja que les seves accions es van revaloritzar prop d'un 24% mentre les altres arrossegaven pèrdues.

Actualment Cellnex gestiona unes 120.000 torres de telecomunicacions, de les quals 75.000 ja formen part de la seva cartera. La resta són operacions que s'han d'acabar de tancar o desplegaments previstos fins al 2028. A falta de conèixer els resultats anuals, en els primers nou mesos del 2020 l'operadora va registrar unes pèrdues de 84 milions d'euros i va millorar un 53% els ingressos fins als 1.149 milions.