Economia28/05/2019

Carlyle vol esprémer els actius immobiliaris de Codorníu

El fons d'inversió que va comprar el grup es ven les caves Rondel i la Masia Bach

Elisabet Escriche
i Elisabet Escriche

BarcelonaEl fons d’inversió Carlyle, que l’any passat es va convertir en el màxim accionista de Cordoníu, ha posat a la venda els espais de les Caves Rondel i Masia Bach perquè no les considera clau en la nova etapa que ha encetat el grup. “Són actius immobiliaris emblemàtics, però no estratègics”, va assegurar ahir en un comunicat. La cavista, però, ha deixat clar que que les marques Rondel i Bach, que fa temps que elaboren altres cellers del grup, se seguiran comercialitzant.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Carlyle ha encarregat la venda dels actius immobiliaris a la consultora de gestió patrimonial Lançois Doval després que Codorníu ho intentés sense èxit. La Masia Bach és una finca de 16.000 metres quadrats que consta d’un mas del segle XVIII, Can Estrada, que va pertànyer als germans i empresaris tèxtils Pere i Ramon Bach el 1915, quan van traslladar la seva indústria de Barcelona a Sant Esteve Sesrovires. La superfície total construïda, aixecada per l’arquitecte Josep Maria Sala el 1918 com a residència particular i celler, és de 3.000 metres quadrats.

Cargando
No hay anuncios

L’edifici principal té quatre plantes i en un edifici adjunt hi ha la capella, la nau i les cotxeres. Segons la cavista, actualment la masia es llogava per a esdeveniments. La parcel·la té 48.400 metres quadrats, dels quals 23.446 els ocupen naus i diferents edificis preparats per a l’elaboració de vins negres, blancs i rosats, tot i que també s’hi pot elaborar cava. La línia d’embotellament té una capacitat de 8.000 ampolles l’hora.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a les caves Rondel, van ser fundada per Codorníu el 1949 a Cervelló. Els cellers són obra de l’arquitecte noucentista Lluís Bonet i Garí, deixeble d’Antoni Gaudí. Disposa de més de 24.000 metres quadrats de planta i més de 43.000 metres quadrats de soterrani i cellers. Fins no fa gaire, el grup encara utilitzava una part de les caves com a oficines, on principalment treballaven comercials, però aquests serveis s’han centralitzat a Sant Sadurní d’Anoia.

Oficina o hotel de luxe

Segons el conseller delegat de la consultora, Robert Menetray, es tracta d’unes propietats “úniques”, idònies per continuar amb l’activitat cavista per a la qual van ser pensades. Tot i així, afegeix que també podrien destinar-se a altres usos empresarials com a edificis corporatius. “L’espai permetria qualsevol activitat industrial o logística, o fins i tot un hotel de luxe, wellness o esdeveniments amb valor afegit d’enoturisme pels seus cellers”. De moment Codorníu manté que no ha rebut cap oferta de compra per cap de les dues.