Reforma laboral
Economia12/03/2012

Els sindicats creuen que la pressió social obligarà el govern espanyol a fer marxa enrere en la reforma laboral

Cándido Méndez creu que Rajoy farà cas del carrer i rectificarà, i els líders catalans dels sindicats asseguren que se senten avalats per reclamar modificacions de la reforma laboral al govern espanyol. Cecot i Pimec, per la seva banda, critiquen que es convoqui una vaga general en un moment com aquest

Ara
i Ara

BarcelonaEl secretari general d'UGT, Cándido Méndez, està convençut que la pressió que la societat està exercint al carrer contra la reforma laboral portarà el govern espanyol a rectificar, cosa que espera que passi abans de la vaga general del 29 de març. Méndez ha recordat que el 2002, tot i la majoria absoluta del PP, després d'una vega general van aconseguir establir diàleg i canviar alguns punts de la reforma laboral d'aleshores.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Méndez ha dit que, de la mateixa manera que l'executiu espanyol ha incomplert les seves promeses electorals en apujar els impostos, ara podria fer marxa enrere amb una reforma que "canviarà de manera brutal el model de convivència". El secretari general ha afegit que quan s'acabi la crisi, el que quedarà després d'aquesta reforma "seran unes condicions laborals molt precàries".

Cargando
No hay anuncios

No obstant això, Méndez anima la ciutadania a sumar-se a la vaga general perquè considera que suposa defensar el futur de les famílies espanyoles davant uns canvis "molt perillosos", motiu pel qual demana als treballadors que no tinguin por de secundar la jornada d'aturades.

"Avalats" per reclamar canvis

Cargando
No hay anuncios

Les manifestacions que es van fer ahir diumenge arreu de Catalunya contra les retallades i contra la reforma laboral satisfà els sindicats per la gran afluència de treballadors que hi va haver. Malgrat el ball de xifres pel que fa als participants, Joan Carles Gallego, líder de CCOO a Catalunya, diu que els sindicats en "surten reforçats" perquè demostren que la societat "està conscienciada". Josep Maria Álvarez, líder d'UGT, considera que els carrers de Catalunya i Barcelona van ser un "clam per exigir a Rajoy que s'assegui a negociar i per exigir a Mas que abandoni el seu suport incondicional a Rajoy".

La reforma laboral ha centrat aquest dilluns al matí un debat entre els líders sindicals i patronals a 'Els matins' de TV3. En aquest sentit, diuen que els "pensionistes, treballadors i aturats" que es van concentrar ahir diumenge en moltes manifestacions convocades pels sindicats els avalen per demanar a Rajoy que no actuï unilateralment, que el que demanaven és que s'introdueixin modificacions a la reforma per evitar que només serveixi per empitjorar les condicions laborals amb "un acomiadament més barat". Així, tant Gallego com Álvarez han negat la utilitat de la reforma laboral i han assegurat que no hauria de generar "entrebancs" en la recuperació econòmica ni apostar pels treballadors d'"un sol ús".

Cargando
No hay anuncios

Patronal contra el 29-M

Els dos representants de la patronal han admès que la llei podria ser millor i que s'hi podrien "introduir millores", algunes de les quals estan consensuades amb els sindicats. Tot i això, tant el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, com David Garrofé, secretari general de Cecot, s'han centrat durant el debat a criticar amb força la vaga general que han convocat els sindicats per al 29 de març a tot l'Estat. Consideren que fa perdre "credibilitat" a nivell internacional i que no és adequada en relació amb la situació del mercat laboral, que obligava a "prendre decisions valentes", en justificació de la reforma empresa pel govern de Rajoy.