Economia05/10/2017

Rajoy prepara un decret llei per facilitar la sortida d'empreses de Catalunya

La fórmula permetria que CaixaBank canviés de seu sense passar per la junta d'accionistes

Albert Martín
i Albert Martín

BarcelonaEl govern de Mariano Rajoy prepara un decret llei per facilitar la sortida ràpida d'empreses de Catalunya. Com ha pogut saber l'ARA, l'executiu espanyol treballa per portar aquesta opció al consell de ministres d'aquest mateix divendres per solucionar casos com ara el de CaixaBank. El consell d'administració de CaixaBank discutirà aquest dijous a la tarda la possibilitat de donar llum verda a un canvi de seu. Fonts financeres han afirmat a l'ARA que el moviment es produirà i que l'entitat s'endurà el domicili social fora de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, la primera entitat financera de Catalunya busca a hores d'ara quina fórmula seguirà per fer-ho efectiu. El problema rau en el fet que els estatuts del banc que presideix Jordi Gual no permeten un automatisme com el que el Sabadell farà servir també aquesta tarda per portar la seu a Alacant. En el cas de CaixaBank, els estatuts indiquen que aquesta decisió hauria de ser votada per la junta general d'accionistes, fet que la retardaria enormement i que comportaria un previsible perjudici per a la imatge del banc.

Cargando
No hay anuncios

Contactes amb la Moncloa

Fonts coneixedores de la situació han explicat a aquest diari que l'entitat catalana ha plantejat que el govern central tiri endavant un decret llei que li permeti evitar l'escull formal dels estatuts. Segons aquestes veus, aquest punt s'ha negociat durant aquest matí a la Moncloa i el govern de Rajoy ja treballa per aconseguir-ho.

Cargando
No hay anuncios

Altres veus restaven importància a aquest fet i indicaven que si CaixaBank vol prendre una decisió tan important trobarà la manera de fer-ho al marge de tecnicismes. Alguna de les fórmules possibles seria que el consell d'administració del banc aprovés la decisió, que quedaria pendent de l'aprovació definitiva dels accionistes. Al marge del que diguin els estatuts de l'entitat, la realitat és que la llei permetria que una decisió com aquesta es portés a terme.