Economia15/02/2017

Brussel·les renya Espanya per saltar-se la llei de morositat

La Comissió Europea avisa que la situació és molt perjudicial, sobretot per a les pimes

Ara
i Ara

BarcelonaEspanya no compleix les exigències europees en matèria de morositat. La Comissió Europea ha fet arribar una carta a les autoritats espanyoles alertant que s'està violant sistemàticament la normativa marcada des de Brussel·les i dona dos mesos a l'executiu espanyol per corregir la situació.

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La llei de morositat demana que les administracions públiques abonin les seves factures en un termini màxim de 30 dies i que les empreses privades ho facin en 60 dies. Brussel·les denuncia que el govern espanyol amplia en 30 dies de forma reiterada aquests períodes, i per això li ha obert un expedient.

Cargando
No hay anuncios

Els màxims afectats per aquesta situació són les pimes, que generalment tenen un marge molt petit per treballar amb retards pendents. "Poder comptar amb els pagaments a temps permet a les empreses complir amb els compromisos que tenen les pimes amb els seus clients i treballadors", ha argumentat Elzbieta Bienkowska, comissària de mercat interior, emprenedoria i pimes de la Comissió Europea.

Precisament el passat mes de gener Lorenzo Amor, president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), criticava que els autònoms pateixen cada vegada més morositat per part de les grans empreses.

Cargando
No hay anuncios

La llei, aprovada l'any 2010 i vigent des de l'any 2013 té com a objectiu "crear un entorn empresarial segur i que consolidi un canvi decisiu cap a una cultura de pagaments puntuals", ha assenyalat la Comissió en un comunicat.

Juntament amb Espanya, la Unió Europea també ha donat un toc d'atenció a Eslovàquia i Grècia, ha tancat l'expedient que havia obert a Portugal per la mateixa situació i ha donat un ultimàtum a Itàlia. El país governat per Matteo Renzi es troba ara mateix a un pas que el seu cas es traslladi a la justícia europea si segueix incomplint la normativa.