BarcelonaLa compra de TSB, el setè banc britànic, per part del Sabadell no tindrà problemes de competència. La Comissió Europea va donar-hi ahir el vistiplau en un comunicat en què no posa cap objecció a l’adquisició que, segons diu, “fomentarà la competència als mercats bancaris minoristes del Regne Unit, en benefici dels consumidors britànics”.
La comissària de la UE responsable de Competència, Margrethe Vestager, va recordar “els progressos recents del Lloyds” després de les ajudes públiques de 17.000 milions de lliures (uns 23.400 milions d’euros) que va rebre, i va citar la venda de TSB al Sabadell com a part d’aquests avenços.
El fet que TSB ofereixi els seus serveis al Regne Unit i el Sabadell principalment al mercat espanyol ha possibilitat una aprovació que des de l’entitat ja s’esperaven. De fet, el banc que presideix Josep Oliu no preveu cap dificultat per completar una operació que s’hauria de formalitzar quan el regulador britànic hi doni llum verda, cosa que s’espera per al juliol.
Per poder fer front a l’operació, el Sabadell va llançar una ampliació de capital de 1.600 milions d’euros. En total, l’oferta que ha fet és de 1.700 milions de lliures esterlines (2.357 milions d’euros) i el 80% del capital de TSB ja s’ha adherit a l’opa.
Amb la compra, el Sabadell passarà de tenir un 5% dels seus actius a l’estranger a més d’un 22%. TSB té 4,6 milions de clients, més de 8.600 empleats i gairebé 35.000 milions d’actius. El 2014 va guanyar 167 milions abans d’impostos i té una morositat de només un 0,9%. A més, l’entitat catalana hi vol aconseguir uns estalvis per sinergies tecnològiques d’uns 220 milions d’euros anuals.