Economia 31/10/2012

L'ajornament del rescat anunciat pel govern espanyol no fa immutar la prima de risc

L'Íbex-35 alenteix la pujada fins al 0,11% i segueix trepitjant la franja psicològica dels 7.800 punts

Lluís Goñalons
2 min
Borsa de valors i deute estatal

BarcelonaLa prima de risc espanyola –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– s'ha desinflat suaument, fins als 415 punts bàsics. Mentrestant, el bo espanyol a 10 anys també s'ha relaxat un pèl i s'ha quedat fixat a un interès del 5,616%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern de Mariano Rajoy ha apel·lat, aquest dimecres, directament als mercats, tot i que el comentari no ha fet pessigolles als inversors. Segons fonts governamentals Rajoy no demanarà el rescat a la Unió Europea aquest 2012. L'únic escenari que faria que demanés el rescat aquest any, segons el govern, seria un "cataclisme" en els mercats. Segons les mateixes fonts, el president Rajoy no sol·licitarà el rescat aquest 2012 perquè considera que el Tresor espanyol ja ha col·locat la gran majoria del deute previst per a aquest any, i també creuen que el rescat no suposaria cap canvi substancial per al país.

L'Íbex-35 ha alentit la pujada d'ahir i ha mantingut una ínfima tendència alcista. El selectiu ha tancat aquest dimecres amb una pujada del 0,11% i 7.842,90 punts, nou més que al tancament d'ahir.

Els valors que més han pujat en la jornada d'avui han estat Sacyr, que ha crescut un 3,65%, IAG, que ha pujat un 3,21%, i FCC, que ha registrat un creixement del 2,75%.

Per contra, els valors que lideren la part baixa de la taula han estat Arcelormital, que ha caigut un 6,52%, Acerinox, que ha perdut un 3,71%, i Acciona, que s'ha desinflat un 2,17%.

A l'altra banda de l'Atlàntic, l'huracà 'Sandy' s'allunya de Nova York i permet a Wall Street recuperar l'activitat que havia abandonat des de divendres. A Wall Street han destacat els guanys de les empreses que poden ajudar a reconstruir les destrosses provocades pel pas de l'huracà. Empreses de bricolatge, de generadors elèctrics i de portes i finestres de seguretat han estat les que més han pujat aquest dimecres al principal índex de referència mundial.

D'altra banda, a Europa, els mercats han anat al compàs de la borsa de Wall Street, tot i que més tard alguns mercats europeus s'han despenjat i han acabat tancant amb pèrdues. L'índex Euro Stoxx perd un 0,49%, Frankfurt ha caigut un 0,33%, París un 0,87%, Milà ha pujat un 0,12% i Londres ha crescut un 1,15%.

stats