Economia 16/09/2013

Bill Gates torna a ser l'home més ric del món, segons 'Forbes'

El guru informàtic avança el magnat mexicà Carlos Slim

Efe
1 min

WashingtonBill Gates torna a ser l'home més ric dels Estats Units per vintè any consecutiu i recupera el lloc del més ric del món, segons la llista de milmilionaris que va publicar aquest dilluns la revista 'Forbes'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb una fortuna estimada de 72.000 milions de dòlars, Gates avança el mexicà Carlos Slim, que l'any passat va ser considerat per la revista com el més ric del planeta.

L'inversor financer Warren Buffett queda en el segon lloc dels més rics dels EUA, després d'afegir 12.500 milions de dòlars a la seva fortuna i elevar-la a 58.500 milions de dòlars.

L'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, apareix en el desè lloc de la llista, amb 31.000 milions de dòlars.

Mark Zuckerberg ha sumat 9.600 milions de dòlars al seu patrimoni amb la pujada de la cotització de les accions de Facebook i ara compta amb 19.000 milions de dòlars, fet que el torna a situar entre les persones més riques dels EUA, entre les quals no va estar l'any passat.

"Cinc anys després de la crisi financera que va tombar nombroses fortunes als Estats Units i al món, els més rics, com a grup, han recuperat tot el que van perdre", assenyala la revista 'Forbes' en el seu article.

"Les 400 persones més riques dels Estats Units tenen un valor (econòmic) conjunt sense precedents, de 2,02 bilions de dòlars, equivalent més o menys al producte interior brut de Rússia", afegeix la publicació.

stats