L'assalt del BBVA al Sabadell

El BBVA continua amb el Sabadell entre cella i cella: “Permetrà construir un banc més solvent”

El director general del banc, present a la XXIX Trobada d’Economia a s’Agaró, confia obtenir l'autorització definitiva de l'opa

S'Agaró (Baix Empordà)Continua la batalla a la banca espanyola després de l’assalt hostil del BBVA per intentar comprar el Banc Sabadell. A l’espera de saber com es concreta la temptativa, després del primer informe desfavorable de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), el BBVA no tira la tovallola i assegura que continuarà treballant per obtenir l’autorització final i convèncer els accionistes del banc català. Així ho ha explicat el director general del banc a Espanya, Peio Belausteguigoitia, en la XXIX Trobada d’Economia a s’Agaró, que aquest divendres ha reunit desenes d'empresaris, directius i representants polítics, encapçalats pel president de la Generalitat, Salvador Illa. 

Inscriu-te a la newsletter Tot va lent, fins que va de pressaInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“La CNMC ha fet una anàlisi molt profunda del potencial impacte de l’operació i només ha detectat tres temes que ha de continuar estudiant amb més temps”, ha dit Belausteguigoitia, confiat que, malgrat la tardança de l’informe definitiu, la compra arribi a bon port. Sobre les veus contràries a l’opa, el directiu del BBVA ha replicat: “Permetrà construir un nou banc més solvent, amb major capacitat de donar crèdit, uns 5.000 milions més del que ja concedeixen anualment les dues entitats”, ha argumentat. I ha acabat: “L’escala fa que puguem oferir millors serveis i productes, les pimes amb línies de crèdit circulant provinent del Banc Sabadell el tenen garantit”.

Cargando
No hay anuncios

Gira la truita entre Catalunya i Madrid

Més enllà de l’enfrontament entre BBVA i Banc Sabadell, a les jornades econòmiques de s’Agaró també s’ha fet èmfasi a la nova etapa política que encapçala Salvador Illa al capdavant de la Generalitat de Catalunya, després d’anys d’hegemonia independentista. “Celebrem que hagi tornat la normalitat institucional, la coherència i el seny”, ha dit a la presentació Anna Balletbò, organitzadora de l’esdeveniment, lloant el nou govern socialista.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, la preocupació en el món econòmic per les possibles conseqüències derivades de la inestabilitat política es trasllada ara, de manera quasi insòlita, a la Moncloa, on Pedro Sánchez viu setmanes convulses, esquitxat per casos de corrupció i amb una oposició duríssima de PP i Vox. “Catalunya ha estat extraviada durant 12 anys, ha perdut rellevància i prestigi, però ara està tornant; en canvi, a Espanya, la política no va bé, ja que els dos principals partits no són capaços de posar-se d’acord”, ha manifestat Josep Lluís Bonet, president de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Salvador Illa treu pit

Salvador Illa, en la seva intervenció, ha volgut treure pit de la gestió dels seus primers cent dies de mandat: “Tenim molts elements per fer les coses bé; si continuem amb aquesta actitud de col·laboració entre totes les administracions, podem tenir molt bons anys a Catalunya”, ha augurat el president, que ha insistit en la importància de “compartir la prosperitat entre Catalunya, Espanya i Europa”.

Cargando
No hay anuncios

Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu, habitual de les jornades baix-empordaneses, no ha volgut incidir en els aspectes de la política catalana i espanyola ni en l’opa del BBVA; però, confiant que Pedro Sánchez aprovi uns nous pressupostos, ha assenyalat la victòria de Donald Trump com un dels principals factors de risc i inestabilitat financera: “Els aranzels dels Estats Units poden provocar que els països afectats responguin amb més aranzels i entrem en un cercle viciós de guerra comercial, com als anys 30, que tindria impactes molt negatius per a l’economia mundial”, ha defensat.