Economia07/03/2017

PwC assegura en un informe que "l'espanyol no és llengua oficial a Barcelona"

El mateix estudi, centrat en el mercat immobiliari europeu, afirma que el procés podria desviar inversions immobiliàries de Barcelona a Lisboa

Ara
i Ara

BarcelonaLa consultora PwC acaba d'elaborar un informe sobre el sector immobiliari europeu en el qual es parla sobre Barcelona com una ciutat on el castellà no és la llengua oficial. Aquest no és el tema de l'informe, però quan es parla sobre els atractius de la capital catalana com a ciutat per invertir-hi, es recull l'afirmació d'un únic inversor que assegura que "l'espanyol és la llengua oficial a Madrid, però no a Barcelona". L'informe dona la frase per bona i no la contrasta de cap manera.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mateix inversor –anònim– indica que Madrid és "més oberta als estrangers, més amigable en termes creixement de l'independentisme com a segona destinació de les inversions immobiliàries a la península Ibèrica per darrere de Madrid. L'informe és de PwC, en col·laboració amb el Urban Land Institute.

Cargando
No hay anuncios

Un portaveu de PwC ha assegurat que l'equip espanyol de la companyia no comparteix aquesta opinió, que és la resposta d'un inversor a l'enquesta en la qual han participat 781 executius representants de fons d'inversió, inversors institucionals, companyies immobiliàries i entitats financeres per elaborar l'estudi de tendències immobiliàries a Europa, que no es redacta a l'Estat.

Els rivals de PwC es freguen les mans amb l’error dels Oscars

Cargando
No hay anuncios

De fet, el soci responsable d'immobiliari de PwC, Rafael Bou, ha destacat a la sortida de l'acte on s'ha presentat l'estudi que la possible independència de Catalunya és quelcom "latent" però no està afectant en les inversions que es duen a terme a Barcelona.

La ciutat de Barcelona ha perdut un lloc en el rànquing que elabora PwC de les ciutats més atractives d'Europa per captar inversió immobiliària. Barcelona ocupa el lloc número 16, quan un any enrere ocupava el lloc número 15.

Cargando
No hay anuncios

També Madrid sembla que perd atractiu entre les ciutats europees per rebre inversió del sector immobiliari, ja que en aquesta edició ocupa el lloc número 9, quan l'any passat estava en setena posició.

El rànquing es publica dins de l'informe anual de PwC i el Urban Land Institute. El podi del rànquing l'ocupen tres ciutats alemanyes, per aquest ordre: Berlín, Hamburg i Frankfurt, que repeteixen els mateixos llocs de l'any passat, mentre que el quart lloc l'ocupa Dublín, que desplaça Munic al cinquè lloc.

Cargando
No hay anuncios

No obstant això, l'informe de PwC destaca que Barcelona és una de les millors ciutats europees per viure-hi i està entre les primeres 30 ciutats turístiques del món. El rànquing destaca que Barcelona serà la setena ciutat on més pujaran les rendes.

Els diversos experts immobiliaris que han participat en la presentació de l'informe han coincidit en el fet que el 2017 té bones perspectives per al sector a Barcelona i Madrid. Rafael Bou considera que l'any 2017 serà un bon any i similar al 2016 en volum d'inversió ja que el mercat espanyol "segueix sent atractiu i un clar focus d'inversió".