Xoc públic entre el Sabadell i el BBVA per l'opa: "Ha descarrilat"

El conseller delegat del banc català assegura que no veu sentit a l'operació

2 min
César González-Bueno.

BarcelonaA mesura que passen els mesos i s'acosta el moment en què els accionistes hauran de decidir, el xoc entre el Banc Sabadell i el BBVA per l'opa presentada pel banc d'origen basc puja de temperatura. Les dues entitats, que han mantingut les aparences tot i la forta tensió existent des de principis de maig, han xocat públicament aquest dilluns en el VII Foro Banca, organitzat per Accenture i El Economista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, ha afirmat que les possibilitats que l'opa tiri endavant són "molt baixes" i s'ha mostrat convençut que l'operació "ha descarrilat". "Molt baixes, no li veig sentit, és una operació que ha descarrilat", ha contestat González-Bueno a la pregunta de quines probabilitats veu que l'operació tiri endavant. El directiu madrileny no s'ha aturat aquí i ha aprofitat per demanar més transparència al BBVA sobre l'operació per tal que els accionistes puguin prendre la seva decisió sobre l'opa.

"Crec que de cara als accionistes, perquè puguin prendre una decisió informada, cal conèixer quins són els impactes en la fusió, així com més claredat en els impactes en capital", ha dit. En aquest sentit, el directiu ha apuntat que en un primer moment el BBVA va parlar de 740 milions d'estalvis com a fruit de la fusió en tecnologia i, posteriorment, en una comunicació a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, en anglès), va dir que 300 d'aquests milions serien estalvis de personal.

Un cop més, el conseller delegat del Sabadell ha insistit en els problemes de competència que es donarien amb l'operació i en l'impacte que tindria sobre les petites i mitjanes empreses: "Una de cada dues pimes és client del Banc Sabadell i perdria el seu dret", ha assenyalat.

La rèplica del BBVA

En el mateix acte ha intervingut Peio Belausteguigoitia, màxim responsable del BBVA a Espanya, que ha contestat a González-Bueno indicant que són els "propietaris", en referència als accionistes, els que hauran de decidir si l'oferta del BBVA és atractiva: "Parlaran i decidiran els accionistes, que, al cap i a la fi, en són els propietaris". El directiu ha reiterat el missatge del BBVA respecte a l'opa i ha assegurat que el mercat espanyol és "molt competitiu".

stats