Banca

El Santander, sobre l'opa del BBVA al Sabadell: "Si hi ha maror, peix en abundor"

El banc que presideix Ana Botín albira superar els objectius del 2024 i ja mira al 2025: "Avancem a bon ritme"

2 min
El conseller delegat del Banco Santander, Héctor Grisi, aquest dimarts durant la presentació de resultats del banc.

MADRIDEl conseller delegat del Banco Santander, el mexicà Héctor Grisi, no dubta que l'opa hostil del BBVA sobre el Banc Sabadell pot ser una oportunitat per a l'entitat que presideix Ana Botín pel que fa a un possible moviment de clients: "Com diuen a Espanya, si hi ha maror, peix en abundor", ha expressat Grisi durant la roda de premsa de presentació dels resultats, de nou històrics, del primer semestre de l'any. El número dos de Botín ha assegurat que és del parer que "cal veure les crisis com una oportunitat i mirar de guanyar alguna cosa".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Més tard, a preguntes dels periodistes sobre si el banc d'origen càntabre ja està detectant algun flux de clients que davant l'operació han decidit sortir de la seva entitat –això sol afectar la part a qui li fan l'opa, en aquest cas el Sabadell–, Grisi no ho ha fet explícit. En tot cas, ha assegurat que el Santander "no té cap pla" específic per captar empreses o particulars d'alguna de les entitats esquitxades per l'operació.

"Hi hagi opa o no, la nostra obligació és ser competitius i donar el millor producte", ha defensat el directiu d'un banc que tradicionalment s'ha distingit per la seva agressivitat comercial. De fet, sobre si el Santander pot arribar a tenir algun paper en la batalla per la compra del Sabadell o fins i tot alguna altra entitat de l'Estat, Grisi ha dit que al Santander estan "molt tranquils i contents" amb el perímetre actual.

6.059 milions en sis mesos

Banco Santander ha guanyat un rècord de 6.059 milions durant el primer semestre, un 16% més que el mateix període de l'any 2023, segons ha informat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El banc ha atribuït els resultats al fort creixement del marge d'interessos en tots els negocis globals i regions i a l'augment de clients.

La tendència és tan positiva que fins i tot ha anticipat que superarà els objectius marcats per a aquest 2024: tot apunta que tornarà a registrar un any històric i superarà els 11.000 milions que es va anotar el 2023, quan va superar per primer cop la barrera dels 10.000 milions d'euros. El grup ha incrementat el marge d'interessos un 12%, fins a una xifra rècord de 23.457 milions d'euros. També ha millorat la rendibilitat, amb un retorn sobre capital tangible (ROTE) del 15,9%, i els ingressos han assolit una xifra rècord de 31.050 milions fins al juny, un 9% més.

stats