Banca

JP Morgan destina un directiu a cuidar dels banquers novells i limita la seva jornada a 80 hores setmanals

El debat sobre les condicions laborals revifa després de la mort d'un empleat jove al Bank of America el juny passat

ARA
2 min
JP Morgan, amb 337 milions, és l’entitat que haurà de fer front a una sanció més elevada.

BarcelonaJP Morgan Chase vol tenir cura dels seus empleats més novells. El banc nord-americà, referent a Wall Street, ha nomenat Ryan McClendon com a associat de banca d'inversió global i analista líder. Entre les seves funcions hi haurà la d'"ajudar a reforçar el benestar i l'èxit" dels analistes i associats que estan en la seva fase professional inicial, segons un memoràndum intern que cita el Financial Times. JP Morgan és el banc més important dels Estats Units en actiu, i un referent en la indústria del sector a Wall Street.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou càrrec creat per a McClendon al banc tindrà com a objectiu dotar d'eines els empleats novells perquè puguin complir amb els clients i amb el mateix banc, va informar la cadena de televisió CNBC.

La qüestió és que durant molts anys la banca d'inversió s'ha convertit en un sinònim de llargues jornades laborals –d'un centenar d'hores setmanals– i de llargues presentacions i negociacions, amb molt d'estrès, de les quals depenen desenes de milions de dòlars en honoraris.

El debat sobre les dures condicions laborals a la banca d'inversió va revifar després que el juny passat morís un banquer júnior del Bank of America. Tot i que es va determinar que la mort l'havia provocat un trombe, va posar en peu de guerra de nou els empleats més joves del sector, que demanen un entorn laboral més saludable. Després d'aquesta mort, el director executiu de JP Morgan, Jamie Dimon, va assegurar que el banc volia aprendre del succés.

De fet, JP Morgan ha limitat a 80 hores setmanals les jornades laborals dels banquers més joves, tot i que aquesta limitació no s'aplica quan treballes en operacions que estan vives, segons una font que cita el Financial Times. L'encarregat de vetllar pels banquers joves de JP Morgan, Ryan McClendon, ha treballat durant 14 anys en aquest banc i havia estat responsable de talent i desenvolupament professional a l'entitat.

Ja hi havia hagut intents de millorar la situació laboral dels banquers joves després de la mort el 2013 d'un becari del Bank of America a Londres, i el 2021 un grup d'analistes de banca d'inversió de primer any de Goldman Sachs va fer una presentació amb diapositives que documentava les llargues jornades laborals.

Segons el Financial Times, molts banquers d'inversió d'alt nivell descriuen una cultura de treball que ha millorat amb el pas dels anys, però les demandes de condicions més flexibles poden estar en desacord amb la premissa que les altes tarifes que es paguen en aquestes entitats es basen en l'expectativa que els treballadors estiguin sempre a la disposició dels seus clients.

stats