Banca

La Fiscalia demana imputar el BBVA en plena opa al Sabadell

La causa forma part del cas Villarejo i qui haurà de decidir és el jutge García-Castellón

ARA
1 min
L’emblemàtica seu del BBVA a Madrid.

BarcelonaEl fiscal Alejandro Cabaleiro ha demanat investigar el BBVA per espionatge, suborn i revelació de secrets relacionats amb el cas Villarejo, segons publica aquest dissabte Bloomberg. La decisió de la Fiscalia arriba quan el banc que presideix Carlos Torres ha plantejat una opa hostil per aconseguir el Banc Sabadell.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fiscal pren aquesta decisió en el marc d'una investigació sobre els presumptes encàrrecs del banc a l'excomissari José Manuel Villarejo per espiar els seus rivals. El ministeri públic conclou que aquestes pràctiques es van produir i reclama que l'entitat sigui investigada (imputada) com a part d'un procediment judicial.

Els presumptes delictes s'han comès de forma “clara, àmplia i indiscutible”, segons indica el fiscal Alejandro Cabaleiro a l'informe en què reclama la imputació del banc.

L'actual president del BBVA, Carlos Torres, però, no apareix com a investigat, malgrat que, sempre segons Bloomberg, el fiscal indica en el seu escrit que va enviar correus electrònics als seus subordinats quan ocupava altres posicions al banc en què expressava el seu interès sobre acords privats amb desconeguts.

Torres va començar a treballar al BBVA el 2008, va ser conseller delegat a partir del 2015 i va assumir la presidència de l'entitat el 2019. L'executiu ha negat sempre la seva implicació en els contractes amb Villarejo, en què es van produir espionatges de rivals empresarials, polítics i periodistes.

stats