Banca

Caixa d'Enginyers canvia de nom per rellançar el seu creixement

La cooperativa de crèdit catalana assumeix que no complirà el seu objectiu de nous socis aquest 2023

BarcelonaCaixa d'Enginyers, la històrica cooperativa de crèdit catalana que compleix enguany 56 anys, ha decidit perdre la preposició aquest 2023. L'entitat ha presentat aquest dimarts la seva nova imatge de marca, que la converteix en Caixa Enginyers a Catalunya i les Illes Balears, i en Caja Ingenieros a la resta d'Espanya. La cooperativa que dirigeix Joan Cavallé des de fa 21 anys ha aprofitat la presentació del seu nou pla estratègic per renovar la imatge i estrenar nou lema: "Humanitzem les teves finances".

Inscriu-te a la newsletter Andic i l'entrevista que mai vam llegirInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per què ara? Caixa d'Enginyers va disparar la captació de nous socis després de l'octubre del 2017, quan CaixaBank i el Sabadell van retirar les seves seus socials de Catalunya pressionades per l'1-O. La cooperativa no ho va fer i es va endur en dos anys 35.000 nous socis, una xifra elevadíssima per a una entitat que a finals del 2022 en tenia 215.000. Però tant aquell any com el 2023 l'entitat no ha aconseguit assolir el seu objectiu de captar nous clients. De fet, aquest any s'havia proposat obtenir-ne uns 20.000 més i la xifra, segons ha avançat Cavallé, es quedarà al voltant dels 12.000.

Cargando
No hay anuncios

El director general de la cooperativa ha explicat que al sector bancari els nous clients es fan normalment mitjançant agressives campanyes comercials amb algun producte (al sector són cèlebres la Supercuenta del Santander del 1989 o el Libretón del llavors BBV el 1990), escenari que Caixa Enginyers descarta. El que sí que podria fer l'entitat amb seu a Barcelona és oferir als nous clients sis mesos lliures de tota mena de comissions perquè provin si el servei els agrada. En aquest sentit, Cavallé ha recordat que els socis de Caixa Enginyers valoren molt positivament l'entitat.

Cargando
No hay anuncios

Sense morositat hipotecària

El banquer, no obstant això, ha assegurat que l'entitat segueix lluny d'arribar al seu sostre de clients, i per això es marquen l'objectiu de fer-ne 40.000 més de cara al 2026. "Ens hem fet el compromís de créixer", ha afirmat. El repte arriba en un moment delicat per l'alentiment econòmic causat per la inflació i la pujada de tipus, però de moment Caixa Enginyers no nota el cop. Cavallé ha explicat que la cartera hipotecària s'ha fet un 10% més petita per les amortitzacions totals o parcials dels socis, mentre que els clients que no poden pagar préstecs es compten, en el seu cas, "amb una mà". I per això l'entitat creu que podrà millorar la seva rendibilitat fins al 9% el 2026.