El BBVA ofereix diàleg al govern espanyol per dissipar les "inquietuds" de l'opa al Sabadell

El conseller delegat, Onur Genç, té la "convicció" que Competència aprovarà l'opa a la fase 1

2 min
El president del BBVA, Carlos Torres, i el conseller delegat, Onur Genç, en una imatge recent.

MADRIDMà estesa al govern espanyol per dissipar totes les "inquietuds" al voltant de l'opa hostil. Això és el que el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, ha ofert a l'executiu de Pedro Sánchez aquest dimecres, durant una conferència organitzada per Bank of America davant analistes i inversors. "Estem molt oberts, molt oberts a treballar amb el govern per alleujar qualsevol inquietud que puguin tenir. [...] Estem llestos per dissipar les preocupacions", ha expressat Genç. El fet és que aquesta setmana el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha reiterat que la posició del govern espanyol respecte a l'opa hostil al Banc Sabadell no ha canviat: "La nostra visió segueix sent la mateixa de preocupació", assegurava Cuerpo en una entrevista a Expansión.

Des del BBVA continuen optimistes pel que fa a un viratge en el si de l'executiu central, que arribat el moment, i en cas que l'opa prosperi, haurà de dir si avala o no una fusió del BBVA i el Sabadell. "El govern pot optar per dir no a la fusió. El BBVA, amb més del 50% del Sabadell, no podria fusionar-se, però podria mantenir-lo com una entitat separada, controlada i gestionada pel BBVA", ha anticipat Genç, i ha tret ferro així als dubtes sobre l'impacte que pot tenir el fet que les dues entitats hagin de caminar en paral·lel i no com una de sola. "Creiem que és un escenari molt poc probable que el govern digui no a això [a la fusió]", ha dit tot seguit el conseller delegat.

El fet que la decisió del govern espanyol es desconegui aboca els inversors del Banc Sabadell a una votació que, a banda d'inèdita, es planteja incerta. Tampoc queda clar quan arribarà el moment en què la patata calenta estarà damunt la taula de l'executiu, sobretot perquè el pronunciament de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) pot tardar a arribar. En aquest sentit, el BBVA manté el seu calendari inicial. Genç ha assegurat estar "convençut" que la CNMC no hi detectarà problemes de competència. Fins i tot ha apuntat que l'opa s'aprovarà en fase 1 (actualment l'anàlisi està en aquesta fase). "Típicament, la fase 1 suposa entre cinc i sis mesos, que és el termini que compartim amb el mercat", ha recordat Genç. Des que Competència va començar l'anàlisi ja han passat gairebé quatre mesos.

stats