Banca

El BBVA descarta altres operacions si l'opa al Sabadell no surt

El responsable del negoci a Espanya, Peio Belausteguigoitia, assegura que continuarien amb el "creixement orgànic"

2 min
El responsable de BBVA Espanya, Peio Belausteguigoitia, aquest dijous a Santander.

SantanderEl BBVA no té un pla B si l'opa hostil al Banc Sabadell no surt. El responsable del negoci a Espanya, Peio Belausteguigoitia, ha afirmat que si l'operació no prospera –un escenari que l'entitat no es planteja–, el banc d'origen bilbaí continuaria amb el "creixement orgànic" d'aquests anys i no valoraria altres opcions de compra. "Seguirem amb la nostra estratègia de creixement orgànic, que els últims anys ens ha donat resultats excel·lents", ha dit Belausteguigoitia aquest dimecres, durant el curs d'estiu que l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) organitza a la Universidad Menéndez Pelayo.

D'aquesta manera, l'entitat que presideix Carlos Torres tanca la porta a l'opció de créixer a Espanya intentant absorbir altres noms que no siguin el del Sabadell. El cert és que després de la brutal concentració bancària de la Gran Recessió, tot i que el ball de fusions a l'Estat ha anat a menys els últims anys –l'últim gran exemple és el de CaixaBank i Bankia–, algunes entitats sí que han estat en el punt de mira de possibles operacions, com és el cas d'Unicaja. "Estem convençuts que [l'opa] prosperarà, i treballem estretament amb els diferents organismes per complir amb la informació [que se'ns demana]", ha dit el directiu del BBVA quan se li ha preguntat sobre l'oposició del govern espanyol i el fet que si s'arriba a una fase més avançada pugui imposar condicions, tal com ha confirmat la CNMC, a banda de vetar la fusió.

Sobre si l'opa tindrà èxit o no, el directiu del BBVA ha apuntat que ara mateix l'indicador que ho determina és la marxa de les cotitzacions dels dos bancs a la borsa. Tot i que el BBVA ha perdut més de 9.100 milions de capitalització des que va anunciar l'operació, Belausteguigoitia ha assegurat que "és evident que, com més estreta sigui la prima, més probabilitat a l'èxit [de l'opa] vol dir que li dona el mercat".

Entusiasme a MyInvestor

A qui no sembla desagradar la idea de menys competidors és al neobanc de Andbank, MyInvestor, que des del 2023 és un banc de ple dret que opera amb llicència pròpia. "Hi ha concentració, però no té per què ser un hàndicap [si hi ha regulació]", ha dit el vicepresident executiu de MyInvestor i conseller delegat del Grup Andbank, Carlos Aso, que també ha participat en el curs d'estiu de l'APIE. "Sempre és positiu per a tothom, perquè és un banc menys", ha reiterat. Cal tenir en compte que, sempre que es produeix una fusió d'aquestes característiques, part dels clients opten per buscar alternatives. Amb tot, el directiu ha anticipat que confien tancar un 2024 de rècord, amb uns beneficis de fins a 7 milions d'euros.

stats