Banca

Així seran els 'caixamòbils' que portaran la banca als pobles més petits de Catalunya

El departament d'Economia presenta amb CaixaBank i Caixa Enginyers el sistema per combatre l'exclusió financera dels municipis més petits

BarcelonaSón camions de proporcions mitjanes amb els logos de CaixaBank i Caixa Enginyers. Els petits municipis de Catalunya s'acostumaran a veure'ls a partir del setembre, quan començaran a recórrer el territori per oferir serveis financers en aquells pobles on no hi ha caixers automàtics. Les dues entitats financeres els han presentat aquest dijous en un acte davant la conselleria d'Economia, que va impulsar el projecte per acabar amb l'exclusió financera als 503 municipis on no hi ha bancs. Per aconseguir-ho, comptaran amb dotze unitats mòbils equipades amb un caixer automàtic, un conductor i un treballador.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acte ha comptat amb la participació de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix; el director general de Caixa Enginyers, Joan Cavallé, i la directora d’institucions de CaixaBank a la direcció territorial de Barcelona, Patricia Trillo. La previsió és que el servei arrenqui a les comarques gironines al setembre i es desplegui a la resta del país fins al desembre. Mas ha celebrat la posada en marxa del projecte de Banca Mòbil de Catalunya, que servirà per evitar l’exclusió financera, “ja sigui per motius de residència, d’edat, de falta d’habilitats digitals o per situació econòmica”. Cavallé ha manifestat que “el territori ha de formar part de l'economia" i que el projecte de Banca Mòbil "contribueix a construir una societat més equilibrada i una economia més diversa, resilient i sostenible basada en els principis de la banca cooperativa”. Trillo, al seu torn, ha volgut destacar “el compromís de CaixaBank amb la inclusió financera amb l’objectiu de garantir l’accés als serveis financers en l’àmbit rural a tota la població de Catalunya”.

Cargando
No hay anuncios

Els usuaris d’aquestes unitats mòbils tindran accés als mateixos serveis financers disponibles en una sucursal bancària normal: retirar i ingressar diners en efectiu, obrir comptes, domiciliar i pagar els rebuts, consultar els moviments i el saldo i obtenir extractes, entre d’altres. També podran rebre atenció personalitzada sobre crèdits, préstecs hipotecaris, productes financers i tramitació de queixes i reclamacions.

Cargando
No hay anuncios

Un dia al mes a cada municipi

El compromís anunciat aquest dijous és que cada entitat garantirà el pas de la banca mòbil un mínim d’un dia al mes a cada localitat. En el cas dels pobles de menys de 250 habitants, s’hi hauran d’estar un mínim de 30 minuts i als de més de 250 habitants no podran baixar d’una hora. Seran els ajuntaments els que decideixin on estacionarà el vehicle i els encarregats de posar en coneixement dels veïns l'existència d'aquest servei.