Mitjans de comunicació

Axel Springer arriba a un acord amb KKR per separar el negoci de mitjans del de classificats

L'operació, valorada en uns 13.500 M€, permet al fons desvincular-se de publicacions com 'Politico', 'Bild, 'Die Welt' o 'Insider'

ARA
1 min
Mathias Döpfner, conseller delegat de la companyia

BarcelonaEl propietari de Politico, Axel Springer, i el fons de capital privat KKR han arribat a un acord valorat en 13.500 milions d'euros per dividir l'empresa i han separat el rendible negoci de classificats del seu grup de mitjans de comunicació, segons ha avançat el Financial Times. El pla ha estat aprovat aquest dijous pel consell de supervisió de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

KKR sortirà així de l'accionariat de la turbulenta divisió de mitjans de la companyia, que inclou els diaris alemanys Bild i Die Welt, així com els nord-americans Politico i Insider.

Aquesta operació permetrà a Mathias Döpfner, de 61 anys, conseller delegat de l'empresa i un dels seus principals accionistes, consolidar el control sobre el nou negoci amb l'objectiu de l'expansió als mitjans de comunicació en llengua anglesa. Ell i Friede Springer, viuda del fundador de l'empresa, tindran junts prop del 98% de la divisió de mitjans de comunicació. Aquesta unitat està valorada en 3.500 milions d'euros, segons persones pròximes a l'operació que cita el Financial Times.

KKR i el seu soci, Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), es convertiran en els propietaris majoritaris del negoci de classificats, que inclou la plataforma de llocs de treball StepStone i la unitat d'anuncis immobiliaris Aviv.

stats