Inversió

Asabys tanca el seu segon fons amb 180 M€

Supera la quantitat prevista malgrat les dificultats per la pujada de tipus d'interès

2 min
L'equip d'Asabys

BarcelonaLa gestora de fons Asabys ha tancat el seu segon fons, Sabadell Asabys Health Innovation Investments II (SAHII II), aconseguint 180 milions d'euros per invertir en empreses del sector de les ciències de la vida i la salut. Així, el fons ha superat la previsió inicial de captar uns 150 milions d'euros. Els fons s'han captat tant d'inversors institucionals com de family offices, amb un tiquet mitjà d'uns 10 milions d'euros entre els institucionals i de 300.000 euros entre els petits inversors. "Hem democratitzat la inversió en biotecnologia", ha assegurat a l'ARA Josep Lluís Sanfeliu, soci fundador d'Asabys, ja que entre els partícips al fons n'hi ha mig centenar que han fet aportacions inferiors al milió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre els inversors institucionals tant d'Europa com dels Estats Units, Asabys ha tingut el suport del Banc Sabadell, el Fons Europeu d'Inversions, FondICO Global, Innvierte Economía Sostenible i l'Institut Català de Finances (ICF), entre altres. Aquest segon fons d'Asabys ha invertit ja en cinc companyies: Deepull, Orikine Bio, Gradient Denervation Technologies, ALLOX i Augustine Therapeutics.

Segons ha explicat Clara Campàs, també sòcia fundadora d'Asabys, de moment s'han compromès ja quasi la meitat dels fons captats. Per això, Asabys ja es planteja la possibilitat d'haver d'aixecar un tercer fons d'aquí uns dos anys per continuar amb la seva activitat inversora. La inversió mitjana en les companyies per part d'Asabys s'ha situat al voltant dels 10 o 15 milions d'euros, segons explica Campàs, que calcula la rendibilitat per als partícips al voltant del 8% (TIR) en deu anys. És a dir, aconsegueixen com a mínim 1,3 vegades la quantitat invertida de mitjana.

Asabys, entre el primer fons i aquest segon ara tancat, ha captat quasi 300 milions d'euros per invertir en empreses del sector farmacèutic i biotecnològic. "Aquest fons ens permet donar suport a empreses altament diferenciades impulsades per la ciència i la tecnologia, que desenvolupen nous productes que proporcionen autèntics beneficis per als pacients", diu Clara Campàs.

Sanfeliu, per la seva banda, ha destacat l'èxit del fons malgrat les dificultats provocades per les pujades de tipus d'interès. La captació "ha estat complexa, difícil i llarga perquè el mercat ha estat parat i exigent". La pujada de tipus i, per tant, l'aparició de productes d'inversió més rendible "dificultava la captació de fons" i això va obligar a trucar a més portes, fins i tot d'inversors més petits.

stats