Asabys i Alta Life lideren una inversió de 14 M€ a InBrain
BarcelonaL’ús d’una interfície neuronal de grafè per a teràpies cerebrals personalitzades. Aquest és el projecte d’InBrain Neuroelectronics, una spin-off de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). La companyia acaba de tancar una ronda de finançament sèrie A de 14,35 milions d’euros, una de les més grans de la indústria de tecnologia mèdica a Espanya, que han liderat Asabys Partners i Alta Life Sciences, amb la participació també del CDTI -organisme del ministeri de Ciència i Innovació-, i dos inversors internacionals: Vsquared Ventures i TruVenturo GmbH, tots dos alemanys.
Al juny del 2020 InBrain ja va tancar una primera ronda llavors d’un milió d’euros, liderada per Sabadell-Asabys i Alta Life, els fundadors de la companyia, i altres inversors com l’ICF, Finaves (Iese) i BStartup (Banc Sabadell). La nova ronda ha de servir per poder començar els assajos en humans i consolidar el grafè en la neurotecnologia. Per això, explica la consellera delegada d’InBrain, Carolina Aguilar, ja s’han començat a tramitar les autoritzacions amb les autoritats reguladores europees i dels Estats Units. Josep Sanfeliu, impulsor d’Asabys i president del consell d’administració d’InBrain, destaca que la companyia “és una de les més avançades en el món del grafè”.
La tecnologia desenvolupada per l’empresa a base d’aquest material permet ser menys invasiu amb els pacients que amb l’ús de metalls com l’iridi o el platí. A més, el grafè és “molt versàtil i té moltes aplicacions”, segons explica José Garrido, fundador de la companyia. Entre els avantatges del grafè, explica, hi ha la “capacitat de modular l’activitat elèctrica al cervell” i “estimular amb molta precisió determinades àrees sense provocar efectes secundaris”.
Parkinson i epilèpsia
La fundadora i consellera delegada d’InBrain indica que la companyia vol començar amb el tractament del Parkinson, però es pot estendre a altres patologies com l’epilèpsia. L’avantatge respecte a altres interfícies, destaca, és que la implantació és menys invasiva i que amb les dades al núvol permet l’actualització digital i l’adaptació a les necessitats de cada pacient, cosa que també pot comportar un estalvi de visites al metge.