La nova factura de la llum detalla on van a parar els diners del rebut

El nou model també inclourà informació sobre l'origen de l'energia subministrada i les emissions de CO2 que costa produir-la

llum
Efe
30/05/2014
1 min

MadridLes comercialitzadores elèctriques hauran d'emetre el nou model de factura de la llum aprovat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a partir d'aquest dissabte. L'objectiu d'aquest model, publicat aquest divendres al Botlletí Oficial de l'Estat (BOE), és facilitar la comprensió del subministrament amb informació sobre l'origen de l'energia consumida i el destí de la quantitat a pagar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les elèctriques han d'incloure-hi també els percentatges detallats de cada una de les partides on es destinarà l'import de la factura. Hi haurà tres blocs: el cost de producció de l'electricitat, els impostos i altres costos regulats com ara els incentius a les renovables.

A més, també hi apareixeran detallades les emissions de CO2 que ha costat la producció de l'electricitat.

La nova factura varia en funció del tipus de client però, en termes generals, té tres pàgines. En la primera hi haurà un gràfic de l'evolució del consum, les dades del contracte i un quadre que indica els moments en què s'ha fet la lectura.

La segona pàgina inclou el desglossament del rebut en els tres blocs de destinació de l'import (cost de producció, impostos i altres costos regulats). Per últim, la tercera recull l'impacte ambiental i infomació sobre alternatives al preu regulat.

Aquest nou model compleix amb la directiva europea que estableix que, com a mínim, les factures han d'incorporar informació sobre la contribució de cada font energètica, les emissions i els drets del consumidor en cas de litigi.

stats