Economia28/02/2014

El jutjat investiga dos exdirectius de Caixa Tarragona

Ha obert diligències contra l'expresident Gabriel Ferraté i l'exdirector general Rafael Jené

Europa Press
i Europa Press

TarragonaEl jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ha obert diligències per investigar l'actuació a Caixa Tarragona de l'expresident Gabriel Ferraté i l'exdirector general Rafael Jené, segons ha informat aquest divendres en un comunicat la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), que s'ha personat com a acusació popular. La Fiscalia Anticorrupció havia demanat obrir diligències arran de la denúncia del sindicat. Un representant del CIC ja ha anat a declarar davant del jutge com a testimoni.

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CIC va presentar la denúncia l'octubre del 2012 per la presumpta comissió dels delictes d'administració deslleial i fraudulenta i d'apropiació indeguda en relació a les prejubilacions d'aquests dos exdirectius, i també va sol·licitar obrir diligències per un possible delicte de prevaricació per omissió contra l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordoñez.

Cargando
No hay anuncios

La CIC va traslladar a la Fiscalia Anticorrupció informes d'hipoteques concedides a clients d'alt risc, "generalment immigrants amb un escàs coneixement del sistema financer i, tal com s'ha comprovat, amb nul·les garanties que acabessin pagant", ha explicat en un comunicat.

Afegeix que l'augment d'aquest tipus d'operacions anava d'acord amb l'augment de les retribucions dels directius esmentats, i que el 2007 i el 2008 el volum d'hipoteques impagades "era insostenible i va obligar Caixa Tarragona a fusionar-se amb Caixa Catalunya" i desaparèixer.

Cargando
No hay anuncios

Ara s'ha presentat com a acusació popular en defensa dels interessos dels treballadors de CatalunyaCaixa (fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa), perquè estan patint amb un ERO i la rebaixa de les condicions laborals "la pèssima i nefasta gestió dels seus directius".

La CIC defensa que les pèrdues generades a empleats i clients en general són quantificables i han de ser objecte de reclamació i compensació, alhora que "s'han de depurar presumptes responsabilitats penals que es puguin derivar de la gestió dels directius de Caixa Tarragona".