Economia 16/03/2015

El govern andorrà aprova mesures per limitar les operacions a la BPA

L'executiu ha aprovat un decret que dóna poder als nous administradors per limitar, per exemple, a 2.500 euros setmanals la disposició d'efectiu dels clients

Europa Press
1 min
Oficina de la Banca Privada d'Andorra a la plaça Rebés, aquest dissabte al matí / M.R.C.

BarcelonaEl govern d'Andorra ha aprovat aquest dilluns un decret de mesures cautelars de caràcter temporal en relació a l'operativa de clients de la Banca Privada d'Andorra (BPA) que permet als admimistradors provisionals de l'entitat limitar els moviments i la retirada de diners.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons publica el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (Bopa), els administradors poden adoptar les mesures cautelars i temporals que considerin adequades pel que fa a l'operativa nacional i internacional de la BPA.

Segons ha pogut comprovar l'ARA a través de testimonis que s'han apropat a les oficines centrals de BPA a Escaldes-Engordany, l'entitat hauria limitat les disposicions d'efectiu a 2.500 euros a la setmana.

L'objectiu és "preservar els interessos dels clients i salvaguardar l'estabilitat i el valor de l'entitat i l'estabilitat i la reputació del sistema financer andorrà".

Aquestes mesures inclouen poder fixar límits a la retirada de diners, mitjans de pagament i traspassos, així com a la recepció i transmissió d'ordres relacionades amb instruments financers.

Els administradors també poden fixar controls extraordinaris per tipus de clientela i d'avaluació de les seves circumstàncies particulars, amb especial atenció a les petites i mitjanes empreses.

stats