De Sant Cugat a Hollywood: el grup de restaurants català més gran als EUA
Telefèric Barcelona obrirà vuit establiments més a Nord-amèrica fins al 2027
BarcelonaEl primer restaurant de la família Padrosa va obrir el 1992 a Sant Cugat del Vallès. Des d'aleshores, aquest grup de restauració català, Telefèric Barcelona, ha inaugurat més locals gastronòmics a milers de quilòmetres de casa nostra que al Principat. Actualment, la companyia ja compta amb cinc establiments a Califòrnia (Walnut Creek, Palo Alto, Los Gatos, Los Angeles i Long Beach) i ha anunciat que n'obrirà vuit més fins al 2027, quatre en aquest mateix estat costaner dels EUA, i la resta repartits entre Washington, Arizona, Texas i el Canadà.
Precisament, el grup Telefèric Barcelona acaba de reinaugurar el seu restaurant original a Sant Cugat del Vallès després d'una reforma integral per "reivindicar els orígens familiars d'una marca en constant creixement". Els Padrosa, provinents del País Basc, reivindiquen que van ser dels primers del sector a implementar el concepte de pintxos i tapes a la Catalunya dels anys noranta. La segona generació de la família, Xavi i Maria Padrosa, són els responsables d'aquesta expansió internacional del grup: van obrir un segon local a la plaça Letamendi Barcelona el 2012 i el 2015 ja van travessar l'oceà Atlàntic amb la seva primera incursió en el negoci de la restauració a Califòrnia.
L'estratègia de l'empresa ha estat exportar la cuina espanyola a escala internacional i ara asseguren que són el grup restaurador estatal més gran als Estats Units. Telefèric Barcelona té una plantilla de 500 treballadors, dels quals tots els gerents, cuiners i directors són professionals espanyols que s'han traslladat als EUA. La companyia catalana factura 41 milions d'euros anuals, amb la previsió d'arribar als 110 milions el 2027 gràcies a aquestes noves obertures. A més, també vol créixer a través de les botigues pròpies (a cada nou restaurant hi haurà un punt per comprar productes importats de la gastronomia espanyola), els serveis d'entrega a domicili i el càtering o l'organització d'esdeveniments.
Clients famosos
De fet, el grup treu pit que per la seva ubicació en el cor de Hollywood pels seus restaurants hi han passat estrelles del cinema o els esports com els jugadors de bàsquet Stephen Curry i Pau Gasol, els actors Harrison Ford i Ashton Kutcher i l'empresari Mark Zuckerberg. El seu establiment a Los Angeles també es va convertir enguany en la seu dels Premis Oscar per a la comunitat espanyola i llatina del món de l'entreteniment. Allà s'hi va organitzar una festa per a prop de 700 convidats, entre els quals hi havia els equips de les dues pel·lícules espanyoles nominades als guardons, La sociedad de la nieve i Robot dreams.