Automoció

Demà comença a Barcelona el saló Seafood més gran de la història

La mostra tindrà un impacte de 156 milions d'euros a la ciutat

ARA
2 min
Imatge de l'anterior edició de la fira.

BarcelonaL'esdeveniment comercial del món de la indústria de productes del mar Seafood inaugura demà a Barcelona la seva 30a edició com la més gran de la seva història, amb 51.248 metres quadrats nets d'espai d'exposició, fet que suposa un augment del 4% en comparació amb l'anterior edició del 2023. En el seu tercer any al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, Seafood congregarà tot el sector a escala global entre el 23 i el 25 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta edició acollirà 2.244 empreses expositores de 87 països i 67 pavellons nacionals i regionals. La fira comercial global més diversa del món per a la indústria dels productes del mar reunirà els principals actors de tot el món: proveïdors de productes del mar, equips, envasos i serveis, compradors del sector detallista, empreses de serveis d'alimentació i distribució, importadors, governants i de la indústria.

Amb l'ampliació al hall 1, els estands ocuparan els halls 1, 2, 3, 4, 5 i la Galeria (entre els halls 4 i 5), a la Fira Gran Via. "Per a la trentena edició de l'esdeveniment, hem ampliat a un altre hall, i l'hem convertit en l’edició més gran de la història en termes de metres quadrats nets d'exposició", va dir Wynter Courmont, vicepresidenta de productes del mar a Diversified Communications, l'empresa que organitza aquesta fira.

L'any passat, Seafood va reunir més de 34.000 professionals del sector dels productes del mar d'arreu del món, cosa que va fer que l'esdeveniment fos molt divers i internacional. Durant els pròxims tres dies, la ciutat de Barcelona es convertirà en un centre internacional de negoci dels productes del mar, i s'espera que tingui un impacte econòmic estimat de més de 156 milions d'euros per a la ciutat.

Països nous com l'Azerbaidjan, el Brasil, Costa d'Ivori, la República Txeca i Kiribati i nous pavellons regionals del Brasil, França, República de Corea, el Japó i Oman han confirmat la seva assistència a l'esdeveniment. Dels 2.244 expositors, 657 empreses mostraran els seus productes per primera vegada.

Novetats

Els expositors als pavellons de Seafood Expo Global mostraran les últimes innovacions en productes del mar – frescos, congelats, en conserva, de valor afegit, processats i envasats– a compradors de la indústria de tot el món, incloent-hi supermercats, restaurants, hotels, càterings, importadors, distribuïdors, mercats de productes del mar i altres empreses de venda al detall i serveis d'alimentació.

També hi haurà expositors de la indústria del material d'envasament, dels productes del mar, maquinària, equip i subministraments per a refrigeració i congelació, equipament per al processament primari i secundari, control d'higiene i sanejament, serveis d'assegurament de la qualitat, equipament d'aqüicultura, transport, emmagatzematge en fred, solucions de traçabilitat i altres.

L'esdeveniment continuarà la seva col·laboració amb el Banc dels Aliments de Barcelona per recollir productes del mar donats pels expositors al final dels tres dies. El 2023, més de 50 voluntaris van recórrer els pavellons de l'exposició per recollir permisos per a les donacions de productes que havien estat emmagatzemats adequadament durant tot l'esdeveniment. L'entitat va estimar que recuperava al voltant de 14.000 kg de producte.

stats