L'impacte de la pandèmia

Tests d'antígens, metges 'rock star' i Stay Homas: així són els esdeveniments en la nova normalitat

El projecte Back to Events reivindica la importància del sector i la possibilitat d'organitzar congressos segurs

BarcelonaDir el nom. Fet. Agafar la mascareta FFP2 que et regalen i canviar-te-la allà mateix. Fet. Passar les mans per un dispensador de gel hidroalcohòlic automàtic. Fet. Recollir un petit dispensador de gel portable. Fet. Dirigir-te a la zona on fan els tests d'antígens. Fet. Signar un formulari de consentiment on afirmes que no tens símptomes de covid, que no has estat en contacte amb cap persona infectada (que tu sàpigues) i que et compromets a avisar-los si dones positiu els dies següents, entre altres coses. Fet. Donar el teu mòbil perquè el sistema t'avisi del resultat un cop analitzat el test d'antígens. Fet. Passar pel tràngol del bastonet al nas. Fet. Esperar una estona a l'espai a l'aire lliure que hi ha al costat mentre t'envien el resultat al mòbil. Fet. Ensenyar el missatge que t'acredita com a persona lliure del virus a qui vigila la porta d'accés a la sala. Fet. Ara sí: “Benvinguts a un esdeveniment segur!”

Inscriu-te a la newsletter Primer set per al SabadellInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Cambra de Comerç, l'empresa organitzadora d'esdeveniments Saez DeCom i Turisme de Barcelona s'han coordinat aquest dijous per muntar un acte en què el sector de les cites multitudinàries es reivindiqui a si mateix. L'han anomenat Back To Events amb la idea de defensar el lloc que –consideren– mereix el sector en la nova normalitat. Una realitat que, aparentment, de normal en té ben poca cosa: els esdeveniments són ara una gimcana de proves, i els metges les estrelles del rock.

Cargando
No hay anuncios

Perquè qui fa aixecar més càmeres de mòbil entre el públic és Oriol Mitjà, l'investigador en malalties infeccioses que ha sigut referent mediàtic durant els mesos més durs de la pandèmia. És un dels ponents de l'acte i el seu paper és, sobretot, argumentar per què els tests d'antígens són la clau per recuperar l'activitat del sector. En resum: si assegures que una persona no té el virus, redueixes al mínim el risc de contagi.

Això no elimina de l'equació la mascareta ni la distància de seguretat, però almenys permet que unes cent persones estiguin assegudes en una sala que no rebia un tràfec d'aquest estil des que l'ecosistema emprenedor es va organitzar per muntar-hi un congrés que servís d'alternativa al Mobile cancel·lat el 2020, el Barcelona Tech Spirit. Salvant les distàncies, el missatge recorda una mica el que es va donar llavors.

Cargando
No hay anuncios

Un impacte milmilionari

Amb una pantalla al darrere que acompanya els discursos amb imatges acolorides, el director del Barcelona Convention Bureau, Cristoph Tessmar; l'organitzador d'esdeveniments Raimond Torrents; el cuiner Nandu Jubany; el director de la fira audiovisual ISE, Mike Blackman; la presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca; i el metge investigador en malalties infeccioses Oriol Mitjà, passen l'un rere l'altre per l'escenari per coincidir a dir que Barcelona val la pena i que el sector dels esdeveniments és essencial perquè continuï valent la pena.

Cargando
No hay anuncios

Fira de Barcelona genera un impacte anual de 4.700 milions d'euros, diu un d'ells. El Mobile i l'ISE suposen per a la ciutat 4.000 milions d'euros, afegeix l'altre. El sector generava abans de la pandèmia un volum de negoci de 810 milions d'euros, assegura un tercer. “Els esdeveniments són imprescindibles per al desenvolupament econòmic, social i cultural del nostre país”, sintetitza la periodista que condueix l'acte, Elisabet Carnicé.

Per posar-hi el llacet, emeten un vídeo que promociona Barcelona i que –segons confessa moments després ella mateixa–, ha emocionat profundament Mònica Roca. Potser és perquè la música que l'acompanya és de Stay Homas, que, malgrat l'alegria que transmet, és per a molts la banda sonora del confinament. Els esdeveniments poden tornar, però això trigarem a oblidar-ho.