Economia 05/08/2019

L’Airef preveu un estancament del PIB entorn del 0,5%

Ara
1 min
L’Airef preveu un estancament del PIB entorn del 0,5%

BarcelonaL’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) preveu que el PIB espanyol creixi a un ritme del 0,5% durant el tercer i quart trimestre del 2019. Segons l’agència independent, amb les xifres estimades pels propers mesos, preveu que el creixement de l’economia espanyola s’estabilitzi, després de moderar-se durant el segon trimestre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’Airef situa la taxa intertrimestral del PIB per al tercer trimestre de l’any al voltant del 0,47%, seguint la tendència del 0,5% registrat en el segon trimestre. El creixement registrat entre abril i juny, doncs, suposa una moderació respecte al creixement del 0,7% anotat durant el primer trimestre del 2019. Pel que fa a les estimacions per al quart trimestre, l’autoritat fiscal independent es mostra lleugerament més optimista amb un pronòstic de creixement del PIB del 0,52%.

La ministra d’Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, va advertir en la roda de premsa posterior al consell de ministres que l’absència d’un govern té “un cost” particularment “lamentable”, ja que crea un context d’incertesa i menor creixement econòmic. Tot i això, Calviño va assegurar que manté la intenció de millorar la previsió de creixement del govern espanyol al 2,2% interanual per aquest any un cop es conformi el nou executiu espanyol, per tal d’equiparar-la a les previsions de creixement fetes per organismes internacionals i nacionals entorn d’un 2,3% i un 2,4%.

stats