Economia16/09/2020

Acord total entre CaixaBank i Bankia per a la seva fusió

Les entitats votaran l'acord demà dijous en el consell d'administració

Albert Martín
i Albert Martín

BarcelonaHi ha acord. Després de dues setmanes de recta final negociadora, CaixaBank i Bankia han decidit aquest dimecres que celebraran demà els seus respectius consells d'administració per anunciar la proposta de macrofusió.

Inscriu-te a la newsletter El pànic a TrumpInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després que l'ARA avancés la notícia el dia 3 d'aquest mes, les dues entitats havien negociat per polir els detalls de l'acord. Els punts més candents (un cop resolta la caiguda de Jordi Gual com a president de CaixaBank per deixar lloc a José Ignacio Goirigolzarri) han sigut l'equació de bescanvi d'accions (per fixar el preu de l'operació i el pes que cada banc tindrà en l'entitat resultant) i com quedaran els futurs serveis centrals, on s'espera una forta retallada de personal.

Cargando
No hay anuncios

Aquest dimecres fonts financeres han confirmat que els consells d'administració extraordinaris se celebraran demà i donaran llum verda a la fusió. Després haurà de ser aprovada en les juntes d'accionistes respectives (que no seran més que un tràmit) i pels organismes de competència i el regulador financer (el BCE, que veu bé l'operació). Tot plegat farà que cap a la primavera del 2021 arrenqui el nou banc ja amb la direcció consolidada.

Cargando
No hay anuncios

CaixaBank es convertirà així en el desè banc més gran d'Europa i absorbirà l'antiga unió de caixes, que va ser objecte d'un rescat bancari d'uns 22.500 milions. Entre els acords assolits figura que la seu oficial del banc es mantingui a València (on ja tenen l'adreça les dues entitats) i que la marca sigui la de CaixaBank. L'Estat, a través del FROB, hi tindrà una participació que rondarà el 15%, i La Caixa, que haurà d'ampliar la seva posició, es quedarà amb un 30%.