Paack aconsegueix 45 M€ i tanca la ronda més gran de l'any a Espanya
L'empresa de missatgeria per al comerç electrònic continuarà amb l'expansió per Europa
BarcelonaEl comerç electrònic és un dels pocs negocis per als quals la pandèmia ha suposat un revulsiu. La plataforma de lliuraments a domicili Paack ha anunciat aquest dimarts una ronda de finançament de 53 milions de dòlars (gairebé 45 milions d'euros) que ha liderat el fons de capital risc amb seu a Londres Bregal Milestone. La firma s'ha aliat amb accionistes existents de la start-up catalana per a aquesta operació, la més gran de l'any a Espanya.
La inversió es destinarà a accelerar l'expansió de Paack a Espanya i Europa, segons ha explicat la mateixa companyia en un comunicat. A més, com a conseqüència, el soci director de Bregal Milestone, Jan Bruennler, i el director de Milestone Performance Partners, Rob Hetherington, s'incorporaran al consell d'administració de l'empresa.
"Paack es troba en una etapa emocionant com a empresa, i aquesta inversió ens permetrà impulsar el creixement, estendre la cobertura a Espanya i Europa i seguir invertint fort en el desenvolupament de la tecnologia", ha explicat Fernando Benito, conseller delegat de l'empresa de logística. A l'accionariat de la companyia hi ha altres inversors locals de referència com ara les firmes Kibo Ventures, Big Sur Ventures i Bonsai Venture Capital, o Bankinter, l'entitat financera que presideix María Dolores Dancausa.
Entregues ràpides per a grans cadenes
Paack és una solució per gestionar entregues de comerç electrònic en el mateix dia o l'endemà. En aquest sentit, l'empresa compta amb una xarxa a prop de 60 ciutats amb més de 3.000 missatgers professionals. La seva plantilla està formada per uns 240 empleats i la companyia té operacions a Espanya, el Regne Unit, França i Portugal. A més, prepara el desplegament de nous magatzems a altres municipis per als pròxims mesos.
Fundada el 2015 a Dubai per Fernando Benito, Xavier Rosales i Suraj Shirvankar, l'empresa va traslladar les seves oficines a la Via Augusta de Barcelona. Un dels seus primers grans projectes va ser convertir-se en el soci d'El Corte Inglés per a les entregues exprés de comandes dels grans magatzems. Ara la start-up ha incorporat altres clients del sector de la distribució i la moda com ara les cadenes Mango i H&M, les botigues de roba esportiva Decathlon o el grup d'electrònica Fnac.