Gómez Bermudez proposa jutjar als exdirectius de la CAM per alterar els comptes i apropiar-se de 47 milions

El magistrat acusa vuit exdirectius dels delictes de falsejament dels comptes, apropiació indeguda o administració deslleial i falsedat en document mercantil

La Caixa del Mediterrani (CAM) busca una solució definitiva al seu futur en la reunió del consell d'administració que es farà avui.
Efe
27/04/2015
2 min
Regala aquest article

MadridEl jutge Javier Gómez Bermúdez ha proposat jutjar a vuit membres de la cúpula directiva de l'extinta Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), entre ells el seu expresident Modesto Crespo i els exdirectors generals Roberto López Abad i María Dolores Amorós, per amagar la seva veritable situació econòmica i cobrar indegudament 47,3 milions en retribucions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una resolució judicial, el magistrat de l'Audiència Nacional ha donat per conclosa la recerca sobre la gestió dels que foren els màxims responsables de l'extinta entitat alacantina, als quals acusa d'un delicte de falsejament dels comptes anuals, apropiació indeguda o administració deslleial i falsedat en document mercantil.

Gómez Bermúdez atribueix aquests mateixos delictes a l'exdirector general de Planificació i Control, Teófilo Segorb; a l'exdirector general de Recursos, Vicente Soriano; a l'exdirector general d'Inversions i Risc, Francisco José Martínez; a l'exdirector de Finançament i Gestió de Liquiditat Juan Luis Sabater; ia l'exdirector d'Informació Financera Salvador Ochoa.

Segons el jutge, els estats financers de CAM de 2010 i primer semestre de 2011 "no reflectien la imatge fidel de l'entitat", sobretot a conseqüència de l'alliberament de provisions lligades a préstecs titularitzats, per la qual cosa el resultat comptable "hauria d'haver estat menor en 210.341.000 euros".

A més, s'havia comptabilitzat "de forma irregular" el repartiment de dividends de les seves filials i la dotació relativa al fons de prejubilacions "amb un efecte igualment pertorbador respecte de la imatge fidel de la situació econòmica de l'entitat", que es va alterar "en execució d'un pla concertat pel comitè de direcció".

I la seva finalitat, prossegueix, "era la integració en el SIP i posterior fusió amb altres caixes d'estalvis per diluir el veritable estat" de la CAM i "poder cobrar els incentius per resultats i altres complements lligats a la bona marxa de l'entitat", explica la resolució.

D'acord amb les pericials que consten en la causa principal de CAM, Gómez Bermúdez subratlla que els membres del seu comitè de direcció van cobrar indegudament 47.307.200 euros per diversos conceptes retributius com a indemnitzacions, complements variables salarials i interessos relatius a l'excés de prima pagada a l'asseguradora Caser.

stats