Consum

Els millors trucs per estalviar en cultura

Entrades amb descompte, visites gratuïtes, milers de llibres digitals per descarregar i molt més

El Teatre Municipal Ateneu d'Igualada en una imatge d'arxiu.
3 min
Dossier Com estalviar Desplega
1
La urgència d’estalviar
2
Aïllaments i electrodomèstics eficients, claus per reduir el consum energètic
3
El laberint (amb sortida) de les hipoteques variables
4
Els millors trucs per estalviar en cultura
5
Menús i aplis per aprofitar el menjar, la recepta per gastar poc

BarcelonaEstalviar en cultura té pocs secrets. Només cal estar al cas de les ofertes i les campanyes dels equipaments i estar disposat a consumir teatre, dansa, circ o cinema entre setmana. Aquí us deixem alguns consells per consumir cultura sense haver de rascar-se gaire la butxaca.

Cinema

Una de les maneres més fàcils de rebaixar el preu de l'entrada de les sales és anar-hi durant la Festa del Cinema, que té lloc un cop a l'any als voltants del Dia del Cinema Espanyol (6 d'octubre). Pràcticament totes les sales de cinema (3.030 pantalles de les 4.000 que hi ha a l'estat espanyol) se sumen a la iniciativa, que permet aconseguir entrades per 3,50 euros. En paral·lel, la gran majoria de sales tenen instaurat el dia de l'espectador, que sol ser els dimecres que no siguin festius ni vigílies de festius (tot i que varia en funció de la sala). Durant aquest dia, les entrades estan rebaixades. Des de casa, les pel·lícules gratis estan a l'abast de tot aquell que tingui a la seva disposició un televisor intel·ligent, a través de plataformes com 3alacarta de TV3 i Playz de RTVE.

Arts escèniques

El 27 de març és el Dia Mundial del Teatre i, per celebrar-ho, la majoria de teatres s'apunten a la iniciativa d'oferir descomptes en les seves entrades durant les funcions d'aquella mateixa setmana. Durant la resta de la temporada, alguns teatres també tenen entrades rebaixades per a alguns col·lectius. Sales com el Teatre Nacional de Catalunya i el Teatre Lliure ofereixen butaques més barates als joves, jubilats, usuaris de les biblioteques, persones amb diversitat funcional i aturats. Una altra alternativa és la campanya Escena 25, que posa a disposició dels espectadors d'entre 18 i 25 anys entrades a entre 5 i 15 euros (i que inclou espectacles de teatre, dansa, circ i concerts).

Concerts

Els grans equipaments musicals treballen sovint amb promocions especials, sobretot per als menors de 35 anys. També posen a la venda abonaments parcials, que permeten triar només una part de la programació de la temporada i que tenen preus més econòmics. Alguns festivals premien els consumidors que compren l'abonament o l'entrada abans que es conegui el cartell artístic; és el que fan, per exemple, el Primavera Sound i el Canet Rock. Òbviament, en el cas de la música el gran estalvi es produeix en la programació de les festes majors, perquè la majoria de concerts són gratuïts.

Llibres

Llegir gratis és bufar i fer ampolles: només cal trepitjar una de les 432 biblioteques que hi ha repartides per tot Catalunya. Si no voleu sortir de casa hi ha alternatives, com ara l'Ebiblio, el catàleg de llibres digitals, multimèdia i audiollibres, que també són gratuïts. I si preferiu quedar-vos un llibre físic en propietat però busqueu rebaixes, sempre podeu visitar alguna de les llibreries i botigues de segona mà que n'ofereixen.

Museus

Una vegada a l'any, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, bona part dels equipaments catalans obren les portes gratuïtament durant el vespre, en la Nit dels Museus. A més, la gran majoria dels museus públics catalans tenen fixat un dia a la setmana en què els visitants no han de pagar. Sovint és el diumenge entre les tres de la tarda i les vuit del vespre, si bé el dia pot variar en funció de l'equipament. Com també passa en els teatres, els museus tenen descomptes per a joves, persones amb diversitat funcional, aturats i usuaris de les biblioteques. Els museus també rebaixen el preu de l'entrada als estudiants i al professorat.

Dossier Com estalviar
Vés a l’ÍNDEX
stats