Samarretes personalitzades amb retolador, la novetat de la Diada d'enguany

L'ANC i Òmnium anuncien un batec simultani a les cinc seus que acolliran els actes de l'Onze de Setembre

Samarretes personalitzades amb retolador, la novetat de la Diada d'enguany
Ara
11/08/2016
3 min

BarcelonaSamarretes amb retolador per poder-les personalitzar. Aquesta serà la principal novetat de la Diada d'aquest any, que sota el lema 'A punt' se celebrarà en cinc ciutats del país des de les quals es farà un batec simultani a partir de les 17.14 h per simbolitzar l'arribada de la República Catalana. L'efecte del batec s'aconseguirà aixecant i baixant els punts de color groc que es repartiran el mateix 11 de Setembre.

La samarreta, que s'ha presentat aquest dijous des de Lleida, es posarà a la venda dimarts a preus de 8 euros (els infants) i 15 (els adults), és blanca, conté un cercle al pit amb la lletra 'R', de República, i el lema 'A punt', amb què l'ANC i Òmnium Cultural volen demostrar que Catalunya ja està "preparada" per ser independent i que el "punt final" del procés cada dia està més a prop.

La part del darrere de la samarreta portarà un número 11l que representa tant la data de la Diada com l'"esperit d'equip" que ha de servir per culminar el procés sobiranista. "La samarreta d'enguany és la d'un equip, la d'un onze guanyador. Per marcar el gol de les nostres vides", ha resumit el coordinador de la comissió de mobilització de l'ANC, Oriol Codina.

La idea és que el retolador serveixi perquè cadascú pugui personalitzar-se la samarreta escrivint el seu nom a l'esquena, en la línia de la campanya que les entitats sobiranistes fa dies que ja impulsen a les xarxes socials posant noms propis acompanyats del lema 'Tu pots formar part de la història'.

Els detalls dels actes de la Diada els ha explicat aquest dijous Codina. Després del repic de campanes de les 17:14 h a Lleida es llegirà una part del manifest comú, i tot seguit sonarà una cançó instrumental. Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música i es passarà el relleu primer a Berga i després a Salt, Tarragona i Barcelona.

Per acabar de culminar l'acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la República Catalana.

50.000 inscrits

Les entitats sobiranistes compten ja amb 50.000 inscrits i esperen arribar als 100.000 durant la setmana que ve. La vicepresidenta d'Òmnium Cultural, Marina Llansana, ha fet una crida a la "mobilització massiva de tots els demòcrates" per "respondre els atacs de l'Estat contra Catalunya". Uns "atacs" que "s'han intensificat en l'últim any" amb casos com la petició del govern espanyol perquè s'actuï penalment contra la presidenta del Parlament Carme Forcadell, la suspensió de la declaració del 9-N o els "plans per destrossar la sanitat catalana des de les clavegueres de l'Estat".

Una diada deslocalitzada

El proper 11-S serà una mobilització descentralitzada en cinc ciutats del país que volen simbolitzar els cinc eixos de la futura República Catalana: Salt (república de la solidaritat i la diversitat, al passeig dels Països Catalans), Berga (república de la cultura, al passeig de la Pau), Lleida (república de l'equilibri territorial, a la riba del Segre), Tarragona (república en xarxa i progrés, a la rambla Nova) i Barcelona (república de les llibertats, al passeig de Sant Joan).

Aquesta decisió no ha acabat de convèncer el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, que ha mostrat la seva sorpresa pel fet que els actes descentralitzats no es facin a les quatre capitals de província, i ha remarcat que Girona "té molta més infraestructura i capacitat d'acollir gent que no pas el municipi de Salt". Preguntat sobre si li sap greu que cap dels cinc ajuntaments escollits estigui governat per l'antiga Convergència, ha dit que vol pensar que "és una simple coincidència".

stats