Estrena teatral

Si voleu amor, aneu a La Villarroel

Maria Rodríguez i Miki Esparbé protagonitzen 'L'illa deserta' de Marc Artigau

Maria Rodriguez i Miki Esparbé a 'L'illa deserta'
2 min

Barcelona"A tots ens ha passat allò de conèixer algú amb qui t'hi entens molt, però resulta que té parella, o que tu en tens, i que no és el moment adequat", afirma el dramaturg i director Marc Artigau, i al seu costat els actors Maria Rodríguez i Miki Esparbé assenteixen amb fermesa. "La frase «No estàvem en el mateix punt» l'hem dita tots i tothom l'entén", reafirma Esparbé. D'aquests enamoraments possibles, d'allò que hauria pogut passar si en el passat s'hagués pres una decisió o una altra i dels camins que confegeixen les vides de les persones tracta L'illa deserta, un espectacle d'Artigau produït per La Brutal i amb Rodríguez i Esparbé a l'escenari. Es tracta d'una comèdia agredolça que s'estrena aquest dimarts i farà quatre setmanes de funcions, fins al 2 de juliol.

L'illa deserta és la resposta artística d'Artigau a la seva particular trobada amb l'amor, el 2019. "Em vaig enamorar moltíssim, com un adolescent. Només podia pensar en allò. Per contradir-me vaig voler fer una obra explicant el contrari. Ha sortit un espectacle que parla de com està molt bé enamorar-se d'algú, però que si no passa res acabarà arribant algú altre amb qui també trobaràs coses meravelloses", subratlla el dramaturg. Els protagonistes d'aquesta història de casualitats són Ella i Ell, "dues persones que no tenen res a veure i que porten vides molt diferents". Ella volia estudiar belles arts i ha acabat treballant en un banc, Ell és actor precari i sobreviu treballant també de repartidor de menjar. Coincideixen en un ascensor i s'adonen que les seves vides s'assemblen més del que es pensaven.

Virtuosisme interpretatiu

A partir de la trobada entre els dos personatges, L'illa deserta ressegueix les seves vides i les decisions que els han portat fins al lloc on són ara. Rodríguez i Esparbé assumeixen tot el pes interpretatiu de l'obra, que transita per una corrua d'èpoques i emocions al llarg d'una hora i mitja de durada. "L'obra demana un cert virtuosisme interpretatiu, perquè passen per molts personatges al llarg de la història", diu Artigau. Els actors s'adrecen al públic en diversos moments del relat i això crea, diuen, una connexió especial. "Parlem de l'enamorament que et passa als 15 anys, però que també et pot passar quan en tens 30 o 50. És un sentiment present en molts moments de la vida, algunes vegades amb més fortuna i d'altres no tant. Això fa que el text sigui molt universal, perquè tothom pot empatitzar-hi", explica Esparbé.

Aquesta és la primera vegada que els intèrprets treballen junts: Artigau els coneixia a tots dos i intuïa que podien entendre's, així que els va proposar els papers respectius. "Ens hem entès molt bé. En aquest espectacle necessitem una complicitat i connexió especial amb qui tenim a escena i ha funcionat", subratlla Esparbé. Després de passar per La Villarroel, L'illa deserta farà gira per Catalunya a partir del febrer de l'any vinent.

stats