Màgia

El Mago Pop obre la porta a Arturo Brachetti, l'artista “dels més de 400 personatges”

L'italià protagonitza l'espectacle 'Solo' al Teatre Victòria, del 24 de maig al 9 de juny

Toni Solomando
2 min
El Mago Pop i Arturo Brachetti al Teatre Victòria de Barcelona.

BarcelonaAntonio Díaz, més conegut com el Mago Pop, ha convidat l’artista “dels més de 400 personatges”, l'italià Arturo Brachetti (Torí, 1957) per representar Solo. Es tracta, diu Brachetti, d’un “espectacle de màgia, poètic, surrealista, paròdic i sobretot visual” que es podrà veure al Teatre Victòria de Barcelona del 24 de maig al 9 de juny. Serà el segon espectacle de l'artista italià que es representa a la capital catalana després de L'home de les mil cares, que va passar pel Tïvoli el 2006.

Segons el mag italià, Solo és un viatge per casa seva, representada amb una casa de nines on cada habitació serà un món nou de personatges. Durant la funció es canviarà de roba una seixantena de vegades per interpretar diferents papers, entre els quals hi ha personatges de Disney, de sèries de televisió i icones de la música de diverses èpoques. L'espectacle també comptarà amb petites escenes d'ombres xineses, il·luminació làser i dibuix amb sorra. L'obra transcorre mentre hi ha una lluita entre Brachetti i la seva ombra, amb la qual mirarà de fer les paus.

Arturo Brachetti al Teatre Victòria.

“No és un repertori de cinc minuts com un concurs televisiu de talent, això seria avorrit. Les transformacions sempre tenen un significat”, diu Brachetti. A més de la intenció de fer gaudir i riure al públic, també té per objectiu divulgar elements culturals interpretant quatre pintors que representen les quatre estacions de l'any. L’artista italià destaca que l'art causava més rebombori entre el seu públic fa quaranta anys. "Ara tothom està enganxat al mòbil i ningú coneix Claude Monet", diu.

Brachetti fa més de quaranta anys que fa aquesta feina. "El 1979 era l’únic del món i ara ja no. Al llarg dels anys he tingut la sort de convertir el meu joc en un treball", assegura. Així és com defineix Solo, "un joc", però amb "molta veritat". "Tinc 67 anys, però al meu cap encara són 15. Soc com en Peter Pan, encara tinc ganes de volar". Per això, ha recomanat que l’espectacle és per a un públic "de 5 a 105 anys".

Timidesa infantil i assetjament escolar

Arturo Brachetti recorda que quan tenia 13 anys era tímid i va patir assetjament escolar. “Em tiraven a la brossa i es reien de mi”, diu. La seva passió per la màgia va començar quan va conèixer un capellà en un seminari que feia màgia: “Se’m va obrir un món de força, vaig sortir de la timidesa”. Amb 22 anys va marxar a París a actuar al Paradis Latin. "Vaig sortir d’Itàlia amb sis disfresses i ara tinc figures de cera. La de París es canvia més de pressa que jo!", explica. 

Brachetti és considerat el millor artista del món en canvi ràpid. Compta amb infinitat de reconeixements i premis, entre els quals el Molière i el Laurence Olivier i la seva introducció l'any 2002 al Llibre Guinness dels Rècords, on se'l descriu com l'artista de canvis ràpids més prolífic del món. Gràcies als més de 250.000 canvis al llarg de la seva carrera, encara manté el rècord.

stats