Lluís Homar porta dues experiències místiques al Teatre Romea
L'actor protagonitza 'Alma y Palabra. San Juan de la Cruz' amb Adriana Ozores i la CNTC
BarcelonaDues propostes místiques de la mà de l'actor i director Lluís Homar ompliran la cartellera del Teatre Romea aquest febrer. Amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC), de la qual és director, Homar portarà a escena Alma y Palabra. San Juan de la Cruz, un espectacle que fusiona la poesia de Sant Joan de la Creu amb la Música callada de Frederic Mompou i el quadre Crist crucificat de Velázquez. Es tracta d'un muntatge que convida a la introspecció i que protagonitzen el mateix Homar i Adriana Ozores acompanyats del pianista Emili Brugalla. Serà al Romea fins a l'11 de febrer.
"Volíem acostar les figures dels místics per reivindicar que són els antisistema més grans perquè advoquen per la llibertat individual, per no acceptar la norma i l'absolut", afirma Homar. Una de les voluntats de l'obra és divulgar i apropar la poesia de Sant Joan de la Creu fusionant-la amb altres disciplines. Segons Homar, el poeta "escriu sobre la renúncia dels béns materials per arribar al que és transcendent". Per a Ozores, la unió de la pintura, la música i la poesia és fonamental per arribar a l'espiritualitat. "Ens col·loca en un lloc que ens permet apropar-nos més al món íntim i sagrat, a aquesta part nostra que ens eleva", subratlla l'actriu.
De Ramon Llull a Jacint Verdaguer
La segona proposta del mes al Romea és El templo vacío, i es representarà al teatre del 13 al 18 de febrer. En aquesta ocasió, Homar s'enfrontarà en solitari als principals textos de la literatura mística, d'autors com Ibn Arabi, Calderón de la Barca, Ramon Llull, Miguel de Molinos, Santa Teresa de Jesús i Jacint Verdaguer. "Més enllà de la poesia lírica, també volíem ensenyar que el camí místic és filosòfic i espiritual. El temple és l'ànima i el buit és el buidatge d'ego", assenyala la directora de la peça, Brenda Escobedo.
A l'escenari, Homar estarà acompanyat pel quartet vocal compost per Manon Chauvin, Gabriel Díaz, Pablo Acosta i Lluís Frígola, que interpretaran música coral de Johann Sebastian Bach. Per a l'actor, escenificar la literatura mística busca "trencar amb les idees preconcebudes dels autors i les seves característiques", alhora que pretén despertar "una sincera voluntat de modificar, cap a bé, les nostres vides".