Professionals del teatre s'organitzen per combatre l'abús sexual i de poder

Una trentena d'artistes preparen unes jornades de formació adreçades a tot el sector

Manifestació Institut del Teatre

BarcelonaDirectors, dramaturgs, intèrprets i altres professionals del món del teatre s'han organitzat per combatre l'abús sexual i de poder a les aules i les sales d'assaig. Sota l'etiqueta #ProuAbusos, els artistes han llançat un missatge a través de Twitter que fa una crida a la formació i la reflexió per evitar situacions d'abusos. "No es pot justificar. No pot tornar a passar", diuen els artistes en un missatge conjunt que respon al comunicat de Joan Ollé publicat aquest dimarts, en què el director de teatre assegura que no ha assetjat a ningú ni s'ha aprofitat de la seva situació de poder.

Arran de la publicació del reportatge d'investigació de l'ARA en què diverses alumnes de l'Institut del Teatre denunciaven situacions d'assetjament sexual i abús de poder per part de tres professors, un grup de 30 dramaturgs s'ha unit per crear espais de trobada i reflexió sobre aquestes problemàtiques i per dotar d'eines el sector per prevenir-les. Juntament amb la cooperativa Fil a l'Agulla, els artistes preparen unes jornades de formació adreçades a tothom del món del teatre per repensar pràctiques i idear protocols destinats a combatre l'abús.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha directors, dramaturgs i intèrprets com Cristina Clemente, Sergi Belbel, Jordi Casanovas, Bàrbara Mestanza, Mar Monegal, Mercè Sàrrias, Carla Rovira i Jumon Erra. Les jornades volen ser el màxim de transversals possibles i abordar qüestions com, per exemple, el funcionament de grups dins les sales d'assaig, els límits establerts i la importància de saber detectar quan algú amb poder i jerarquia s'està excedint de les seves funcions, com també les eines per respondre-hi.

stats