Tarraco Viva s'endinsa al Mediterrani
El festival de divulgació històrica romana de Tarragona inclourà 124 activitats i indagarà en la relació amb Egipte
BarcelonaTarraco Viva amplia l'horitzó cap a les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic. A més de presentar la història de l'antiga Roma, la 18a edició del festival també indagarà en la influència que Egipte va tenir sobre la cultura tarragonina. En total, s'organitzaran 124 activitats del 15 al 29 de maig a 32 espais de Tarragona, Altafulla, Constantí, Falset, Porrera i Vila-rodona, que enguany s’incorpora al programa.
El tema de Tarraco Viva 2016 és 'Roma i Egipte, una fascinació mediterrània' i parteix d’una de les pintures sobre tela que encara es conserven i en la qual s’observa la relació entre les dues civilitzacions. Així, el festival posa el focus en el Mediterrani com a bressol de grans cultures de la humanitat. El director del certamen, Magí Seritjol, troba "molt interessant fer una mirada al passat, quan els diferents pobles del Mediterrani mantenien una relació pacífica, sobretot tenint en compte la crisi actual d'Europa amb els refugiats".
Tarraco multicultural
"Sense Egipte ni Grècia no es pot entendre Roma", explica Seritjol, i afegeix que "Tarraco podia ser políticament romana, però culturalment era molt diversa". Un exemple d'aquesta multiculturalitat es podrà veure a l'acte de cloenda del festival, que tractarà els retrats funeraris d'El Fayum. Aquestes imatges "estaven fetes a la manera romana però representaven persones enterrades i momificades com a egípcies", diu el director.
La 18a edició de Tarraco Viva comptarà amb 124 activitats que sumaran un total de 436 actes. A part de conèixer els lligams entre les diferents civilitzacions mediterrànies, els visitants podran entendre com funcionava l’Amfiteatre de Tarragona i qui eren realment els gladiadors, quina feina feia el senat, què menjaven els seus ciutadans, com es construïen els edificis monumentals i quina era la seva vida quotidiana.
La tinent d'alcalde de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, diu que la intenció de Tarraco Viva és apropar el patrimoni històric i arqueològic a la ciutadania per fer del festival un referent de "la ciutat que millor explica la història". Segons els organitzadors, el certamen rep més de 100.000 visitants cada any.