Sitges udola la seva programació

L'home llop serà el leitmotiv d'una edició que estrenarà la col·laboració entre Nicolas Cage i el japonès Sion Sono

Nicolas Cage (dreta) protagonitza 'Prisoners of the ghostland', de Sion Sono
23/06/2021
2 min

La lluna plena no arribarà fins dijous a la nit, però el Festival de Sitges s'ha avançat una mica i aquest dimecres ja ha ensenyat les urpes i els ullals. És a dir, un tast de la programació de la seva pròxima edició, que se celebrarà del 7 al 17 d'octubre i tindrà com a leitmotiv principal la figura de l'home llop, protagonista de la imatge del refinat pòster oficial i d'una retrospectiva que explorarà com el cinema ha abordat la licantropia al llarg de la seva història.

Entre les primeres confirmacions de la programació, la més sucosa és Prisoners of the ghostland, una col·laboració entre dues icones reverenciades a Sitges: el director japonès Sion Sono i l'actor nord-americà Nicolas Cage, que interpreta un lladre de bancs atrapat en un vestit que s'autodestruirà al cap de cinc dies. Un altre habitual de Sitges, el britànic Ben Wheatley, s'endinsarà en la foscor d'un bosc a la recerca d'una cura pandèmica a Son. I tindrà categoria d'esdeveniment la presentació al festival d'una pel·lícula perduda de George A. Romero: The amusement park és un treball del 1973 redescobert i restaurat per la vídua del padrí del gènere zombi.

Cartell de la pròxima edició del Festival de Sitges.

Sitges recuperarà un clàssic com El extraño viaje, de Fernando Fernán Gomez (enguany serà el centenari d'aquest actor i director) i la mítica El día de la bestia, d'Álex de la Iglesia, en versió remasteritzada en 4K. I un dels plats forts del festival serà l'estrena d'una versió actualitzada de la sèrie clàssica de Chicho Ibáñez Serrador, Historias para no dormir: a Sitges es veuran els nous capítols que han dirigit per a la plataforma Amazon autors com Paco Plaza, Rodrigo Cortés, Rodrigo Sorogoyen i Paula Ortiz, alguns dels quals inspirats en episodis clàssics de la sèrie original i d'altres a partir d'històries noves.

El festival que dirigeix Àngel Sala participarà en el fòrum Fantastic 7 de promoció del cinema fantàstic al mercat del Festival de Canes amb la pel·lícula La pasajera, de Raúl Cerezo i Fernando González Gómez. A més, Sitges estrena una iniciativa per donar suport a la presència femenina en les produccions de cinema fantàstic: WomanInFan lluitarà per il·luminar la figura de les dones que van contribuir al cinema fantàstic, concedint beques a cineastes sense experiència en aquest gènere i produint un curt escrit i dirigit per dones per visibilitzar la seva participació en el cinema fantàstic. La programació del festival inclourà les cintes dirigides per dones més destacades de l'any, com ara Censor, el malson de la britànica Prano Bailey-Bond que va ser la sensació de l'últim Festival de Sundance.

stats