Cultura 15/03/2021

Sidonie, Núria Graham, Ferran Palau i Pau Vallvé actuaran a la segona edició del Sala.CAT

El departament de Cultura subvenciona el cicle de concerts amb 200.000 euros

2 min
El trio Sidonie

BarcelonaAjudar les sales de concerts, i per tant el teixit musical de proximitat, va ser un dels objectius del cicle Sala.CAT impulsat pel departament de Cultura i l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc). En la primera edició, celebrada a la tardor, hi van participar 37 sales del país. Ara es tira endavant una segona edició amb actuacions de Ferran Palau, Sidonie (en acústic), Núria Graham, Itaca Band, A Contra Blues, Mazoni, Pepet & Marieta, Flamaradas, Lu Rois i Pau Vallvé, entre d'altres. Aquest segon Sala.CAT començà el 3 d'abril i, de moment, inclou gairebé 90 concerts en 48 sales de Barcelona, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Canet de Mar, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Salt, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Valls, Vilafranca del Penedès, Terrassa, la Bisbal de l'Empordà, Vic i Vilanova i la Geltrú. Els preus de les entrades s'han fixat entre els 5 i els 20 euros.

La inversió total del departament de Cultura en aquest projecte és de 200.000 euros, a través d’una subvenció exclosa de concurrència vehiculada a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). La subvenció serà distribuïda per l’Asacc entre els diferents espais privats de música, que no cal que formin part de l'associació. Per rebre l’ajut, les sales hauran de fer un mínim de 2 i un màxim de 6 concerts amb un aforament màxim del 50%. L'Asacc es farà càrrec de les contractacions de tot el personal involucrat en els concerts, des de músics que no siguin autònoms o no disposin d’estructura fins a acomodadors i la resta del personal tècnic.

Entre les sales que participen en el cicle hi ha La Mirona, Freedonia, Cafè del Teatre, El Pumarejo, La Jazz Cava, Stroika, Tablao Flamenco Cordobés, Sala Apolo, Salamadra, Sidecar Club i Lo Submarino.

stats