Còmic
Cultura 02/02/2015

Riad Sattouf triomfa al Festival d'Angulema

L'autor, que durant nou anys va escriure a 'Charlie Hebdo', ha guanyat el Fauve d'Or pel còmic 'L'àrab del futur', la primera entrega d'una trilogia en què evoca els seus records d'infància

Ara
1 min
Portada de 'L'àrab del futur', de Riad Sattouf, en castellà / SALAMANDRA

BarcelonaLa 42a edició del Festival Internacional de Còmic d'Angulema ha premit a Riad Sattouf amb el Fauve d'Or, el Premi a la Millor Obra, per la seva novel·la gràfica 'L'àrab del futur'. El còmic és el primer d'una trilogia en què l'autor s'inspira en els seus records d'infantesa. És el segon Fauve d'Or per a Sattouf, que el 2010 ja va guanyar-ne un amb 'Pascal Brutal'. L'editorial Salamandra serà l'encarregada de publicar el còmic en català i en castellà al març.

L'obra ja ha obtingut el premi RTL al Còmic de l'Any 2014 i el premi de la revista 'GQ' a l'Escriptor de l'Any 2014. D'origen franc-siri, Sattouf va néixer a París i va viure a Algèria, Líbia i Síria durant la seva infantesa. Durant nou anys va escriure a la revista satírica 'Charlie Hebdo', on va col·laborar fins l'octubre de 2014. També és conegut per haver dirigit tres pel·lícules, 'Les beaux gosses' (2009), 'Mes colocs' (2010) i 'Jacky au royaume des filles' (2014).

stats