Refree i Enric Montefusco converteixen el Teatre l'Atlàntida de Vic en una església amb l'espectacle 'Réquiem'
El concert musica tot un recull de textos d'autors del segle XX, com Pavese, Celine i Bukowski, que parlen sobre la mort
VicRaül Fernández i Enric Montefusco, compositors habituals de Refree i Standstill respectivament, han ideat l'espectacle musical 'Réquiem' que s'ha presentat el dissabte al vespre a l'Atlàntida de Vic. Segons ha explicat Montefusco, a partir d'una estructura litúrgica clàssica i textos d'autors del segle XX, l'experiència tracta sobre "la progressiva mort en vida del nostre esperit". L'espectacle aposta per la nuesa de la veu humana, que per l'ocasió s'ha servit d'una coral de 25 persones, interpretant música sacra de naturalesa fosca i mística. La dramatització de la música s'ha vist intensificada amb una posada en escena basada en la reproducció de l'aïllament i un joc d'ombres d'esglésies.
El compositor Enric Montefusco ha explicat que 'Réquiem' parteix de la idea de "parlar dels difunts, però entenent que una persona es pot morir en vida". De fet, ha afegit, "tots ens anem morint al llarg de la nostra vida i anem perdent la puresa de la que partim". D'aquesta manera, pel compositor, "en alguna mesura tots som morts i en la mesura que ho estem, volem parlar-ne". És per això, que l'artista conclou: "En el fons, és un rèquiem per nosaltres mateixos, els que estem vius".
Per transmetre aquesta idea, els dos compositors han comptat amb una coral d'entre 20 i 25 persones i un solista, el mateix Montefusco, qui interpreta els textos. La tasca que han dut a terme els dos compositors conjuntament ha estat musicar els textos, d'autors del segle XX, "que parlen sobre com ens anem morint i com sucumbim a tot allò que ens va passant i que no som capaços de reivindicar-nos". És per això, ha explicat Enric Montefusco, "que hem acudit a poetes, escriptors i algun dramaturg".